YAYMAN’DAN TÜRK BİRLİĞİ VURGUSU

YAYMAN’DAN TÜRK BİRLİĞİ VURGUSU

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türk devletlerinin birleşmesi konusuna vurgu yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Türkmenistan’a giden Yayman, burada edindiği izlenimler ile düşüncelerinin daha da kuvvetlendiğini ve birliğin sağlanması ile 21. Yüzyılın Türklerin yüzyılı olacağını kaydetti. Türkmenistan’ın Milli Şairi Mahtumkulu Firagi’nin 300. Doğum günü vesilesiyle Aşkabat’ta düzenlenen uluslararası foruma katılan Milletvekili Yayman, program ile ilgili açıklamasında; “TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş programda kapsamlı ve çok güzel bir konuşma yaptı. Çok önemli temaslar ve görüşmeler yaptık. Geziye Yaşar Yıldırım ve İsa Mesih Şahin ile beraber katıldık. Türkmenistan Forumuna dair birkaç tespiti kısaca paylaşmak isterim
Türkmenistan Bağımsızlığının 33. yılında istikrarlı bir biçimde büyüyor ve gelişiyor
300 milyonluk Türk Dünyasında Kültürel diplomasiye daha fazla ihtiyaç duyuluyor
Adriyatik’ten Çin seddine uzanan Türk Dünyası çok büyük jeopolitik ve jeostratejik fırsatlar sunuyor
Türk Dünyasıyla ilişkileri yeni bir vizyon ve stratejiyle yeni bir okuma yaparak yeni baştan ele almak gerekiyor. Tüm kalbimle inanıyorum ki 21. Yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.