NARENCİYE GRUBUNUN GÖZDESİ: MANDALİNA

NARENCİYE GRUBUNUN GÖZDESİ: MANDALİNA

C vitamini açısından zengin ve her damak tadına uygun olan mandalinanın hasadına başlandı. Mandalinanın cinsine ve kalitesine göre değişen fiyatlar üreticinin yüzünü güldürmüyor.

Hasadı başlayan mandalina üretiminde Hatay; coğrafi koşulları ve iklim şartları dolayısıyla narenciyenin yoğun olarak yetiştirildiği bir bölge olarak karşımıza çıkıyor.

Yaz sıcaklarının yavaş yavaş etkisini kaybetmesiyle yaz meyveleri yerini kış meyvelerine bıraktı. Kasım ayının gelmesiyle narenciye grubu tezgahlardaki yerini aldı. Sonbaharın habercisi mandalina da tezgahlardaki yerini aldı.

REKLAM ALANI

Konuyla ilgili görüş bildiren manavlar: “Yaz meyveleri yavaş yavaş tezgâhtan kalkmaya başladı. Soğuk havaların yavaş kendini hissettirmesiyle birlikte kış meyveleri tezgahtaki yerini almaya başladı. Zaten kış aylarının vazgeçilmez meyvesidir mandalina. Hatay’da en çok Dörtyol’da yetişiyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Kendi memleketimizden alıyoruz mandalinaları. Mandalina ılıman iklimlerde yetişir. Ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir meyvedir. E ve C vitamini açısından da oldukça zengin. Dörtyol’da mandalina oldukça önemli bir yere sahiptir mandalina. Havaların soğumasıyla da hasadı başladı. Geçen senelere göre bu sene çok daha iyi bir üretim elde ettik bu da işlerimize çok güzel bir şekilde yansıdı. Tezgahlarımızdan eksik olmuyor. Sadece mandalina değil narenciye grubundan bu sene çok iyi hasatlar elde ettik. Tezgahlarımızdan eksik etmeyeceğiz inşallah. Kış geliyor gripler hastalıklar çoğalıyor. Meyve tüketmek çok önemli artık. İlaçlardan alamadığımız vitamini meyvelerden alıyoruz. Özellikle anneler çocuklarına ilaçlar yerine meyve tükettirmeli” İfadelerini kullandılar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.