AKİB’İN NİSAN İHRACATI 1.3 MİLYAR DOLAR

AKİB’İN NİSAN İHRACATI 1.3 MİLYAR DOLAR

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı R. Onur Kılıçer, nisan ayında 1 milyar 308 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Kılıçer, uzun bayram tatiline rağmen geçen yılın aynı dönemine göre ihracat tutarında yüzde 12 artış sağladıklarını belirterek, dünya genelinde her pazarda yer almaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
En fazla ihracatın Irak, ABD ve Hollanda’ya yapıldığını vurgulayan Başkan Kılıçer, Malta, Hollanda, Belçika, Fas ve ABD pazarlarında rekor düzeyde ihracat hacmi artışları yakaladıklarını söyledi. İhracatta kimya, demir-çelik, hububat ve bakliyat sektörlerinde en yüksek değerlere ulaşıldığını belirten Kılıçer, kimya ve hayvansal gıda sektörlerinde en güçlü artışların sağlandığını dile getirdi.
Başkan Kılıçer, AKİB’in nisan ayındaki en yüksek ihracat değerlerini paylaşarak, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 487 milyon 848 bin dolarlık ihracatla lider olduğunu ifade etti. İhracatın en fazla yapıldığı ülkeler arasında Irak, ABD ve Hollanda’nın ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Kılıçer, Malta’ya yapılan ihracatın yüzde 1.449, Hollanda’ya yüzde 240, Belçika’ya yüzde 239 arttığını belirtti.
AKİB Koordinatör Başkanı R. Onur Kılıçer, 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde bölge ihracatının yüzde 20 artışla 5 milyar 699 milyon dolar düzeyine ulaştığını sözlerine ekledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.