ALTINÖZÜ ENEK OSB’DE 93 YATIRIMCIYA ARSA ÖN TAHSİSİ YAPILDI

ALTINÖZÜ ENEK OSB’DE 93 YATIRIMCIYA ARSA ÖN TAHSİSİ YAPILDI

Altınözü Enek Karma OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirildi.Deprem öncesi Altınözü Enek Karma OSB’de arsa ön tahsis için yapılan müracaatların, müteşebbis heyetçe belirlenen şart ve prensipler doğrultusunda incelenerek değerlendirmeler sonucu 93 yatırımcıya arsa ön tahsisinin yapıldığı toplantıda Vali Masatlı; OSB’lerin şehrimiz ve ülkemiz için olmazsa olmazlarımızdan olduğunu söyledi.

ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİ EKONOMİDE ÇARKLARIN DÖNMESİ

Vali Masatlı, “Üretimi artırma, istihdam sağlama ve katma değer üretmesi bakımından ekonomimiz için oldukça önemlidir. Bu anlayışla özellikle afet sonrası süreçte şehrimizin daha hızlı toparlanabilmesi için de OSB’lerin hem sayısını artırmak hem de mevcutları daha geliştirmeliyiz. Bunun için çalışmalarımız planlama ve doğrultusunda hız kesmeden devam ediyor. Şehrimizde önceliklerimiz arasına aldığımız ekonomide çarkların dönmesini önemsedik. Bunun içindir ki depremden bugüne kadar Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliği ve talimatlarıyla ilgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımız aracılığıyla ticari faaliyet gösteren özel ve tüzel kişiliklere hibe, kredi, arsa tahsisi gibi gerekli tüm kolaylığı sağlamaktadır”” diye konuştu.OSB’lerin yanında Küçük Sanayi Siteleri için de ilimiz genelinde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Masatlı, deprem bölgesinde olmamıza rağmen büyük sanayicilerimizin yatırım yapmak adına ilimize geliyor olmasının şehrimiz için büyük bir motivasyon ve umut kaynağı oluşturduğunu, dile getirdi.

OSB’LER GÜNDEMİMİZDE OLMAYA DEVAM EDECEK

OSB’lerin çevresel faydalarının da altını çizen Vali Masatlı, özellikle bu süreçte; şehrimizin yeniden ihya ve inşası dikkate alındığında, OSB’lerin kendi ekosisteminde, bölgelerin yapılanmasını sağlaması, çarpıklaşan sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemesi, kentleşmeyi yönlendirmesi, teknolojinin üretime daha hızlı entegre edilebilmesi gibi birçok faydalarının olduğunu sıraladı.Organize Sanayi Bölgelerimizin bundan sonra da devletin ve valiliğin gündeminde sürekli olacağını ve gerekli desteklerin yapılacağını belirten Vali Masatlı; değerlendirme sonuçlarının ilimize, ülkemize ve yatırımcılarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.Toplantıya vali yardımcıları Abdullah Akdaş ve Mehmet Anıl çolak, Altınözü Kaymakamımız Mehmet Sert, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, YİKOB Müdürü Ekrem Özer ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin katıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.