AMİK OVASI’NDA EKİM MESAİSİ BAŞLADI

AMİK OVASI’NDA EKİM MESAİSİ BAŞLADI

Bereketli topraklara sahip Amik Ovası’nda da üreticiler buğday tohumları toprakla buluşturuyor.Hatay’da, sonbahar yağışlarının ardından kent genelinde ekimine başlanan buğdayın 495 bin dekarda üretilmesi, üründen de 245 bin ton rekolte alınması hedefleniyor.

Çiftçilerden Mehmet Karaca (55), bu yıl 1000 dönümlük arazide buğday ektiğini dile getirdi.Tohum ekimi öncesinde tarlayı traktörle sürerek havalandırdıklarını, daha sonra gübre attıklarını ve ardından toprağı tohumlarla buluşturduklarını anlatan Karaca, bu işlemlerin ardından sulamaya ağırlık verdiklerini belirtti.Karaca, yağmurun verimi artıracağını ifade ederek, “Bu işlemler toplamda bir haftamızı alıyor. Bölgemiz çeşitli toprak özelliklerine sahip olduğu için dönümüne 400-700 kilogram ürün bekliyoruz. Tarlalarımız sulanmadığı zaman, verim ortalaması 150 kilogram düşük yaşanıyor.” dedi.

Üretici Caner Kartal da tohum ekimi öncesinde toprağa taban gübresi atıldığını, ardından tohumları tarlaya ektiklerini anlatarak, “Toprağın buğday tohumlarıyla buluşturulması zor ve zahmetli. Buğday ekiminden önce dönüme 25 kilogram taban gübresi atıyoruz. Daha sonra dönümüne yaklaşık 30 kilogram tohum atıyoruz ve üzerini kapatıyoruz. 300 dönüm arazide buğday ekimi yaptım. Sürekli yerli tohum ekiyoruz ve yerli tohum tercih ediyoruz. Kasım ortasında buğdayı ekiyoruz ve mayıs ayı başında da hasadını yapıyoruz. Bu yıl güzel rekolte bekliyoruz. Yağışların iyi gitmesini temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı.Çiftçilerden Fevzi Delikent de bu yıl 1000 dönüm arazide buğday ektiğini ve verimde artış beklediklerini kaydetti.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.