Asi’ ye Rastgele Çözüm

5 aydır Antakya hatta Türkiye gündemini meşgul eden Su Sümbülleri benzeri görülmemiş bir şekilde temizleniyor.

Asi’ ye Rastgele Çözüm

5 aydır Antakya hatta Türkiye gündemini meşgul eden Su Sümbülleri benzeri görülmemiş bir şekilde temizleniyor. Günlerdir Asi nehri üzerinde biriken ve sonunda çöp toplamaya başlayan sümbüller HBB’nin CHP’li Başkanı Lütfü Savaş tarafından yerinden takip edilirken, vinç yardımıyla asi nehrine indirilen araçla sümbüller parçalanarak ilerlemesi bekleniyor.


Eylül ayından beri Asi nehrini adeta işgal eden ve vatandaşların bile isyan etme noktasına geldiği sümbüller benzeri görülmemiş bir şekilde temizleniyor. Sümbüllerin temizlenmesi için daha önce küçük tekneler kiralayan, özel temizleme aracı alan Büyükşehir ise bu kez de vinç yardımıyla aracı sümbüllerin üzerine indirerek sümbülleri parçalıyor.
Yaklaşık 5 gündür devam eden çalışmalarda herhangi bir çözüm üretilemezken vatandaşlar yapılan işten mutsuz. Vatandaşlar yapılan çalışmanın rastgele bir çözüm olduğunu iletirken Büyükşehir’in aylarca umursamadığı hatta görmezden geldiği sümbüller için şimdi verilen emeği bir seçim yatırımı olarak gördüklerini söylüyorlar.
ZEKÂ POLEMİĞİ


Lütfü Savaş’ın daha öncesinde Sümbülleri konuşanların zekâsından şüphe ederim açıklamasına rağmen sümbüller temizlenirken yerinde incelemesi de aynı şaşkınlıkla karşılandı. Daha önce yaptığı birçok açıklama da sümbüller hakkında sıradan cevaplar veren ve adeta akışına bırakan HBB Başkanı Lütfü Savaş asi nehrinde poz vermesine vatandaşlar şaşkınlıkla izledi. Can güvenliğinin de tehlikeli olabileceği bir çalışma ile operatörü sümbüllerin arasına gönderen HBB Başkanı Lüftü Savaş tepkilere kulak asmazken vatandaşlar temizlik çalışmalarını şaşkınlıkla izledi.
Ambulansın olmadığı ve yeterliği güvenlik önlemlerinin alınmadığı çalışmalarda sümbüllerin akıbetinin ne olacağı merak edilirken, daha öncesindeki birçok demecinde temiz asi kampanyası yaparak vatandaşları kandıran Lütfü Savaş’ın Asi’nin temizliği bir kenara daha da fazla pislenmiş olmasını da görmemezlikten gelmesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Vatandaşlar yerel seçim öncesinde yapılan bu çalışmalar göz boyamadan ibaret olduğunun altını çizerken 31 Mart seçimlerinde vatandaşın doğru kararı vereceğini söylüyorlar.HABER-FOTO: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.