ATSO’DAN HİBE PROGRAMI AÇIKLAMASI

ATSO’DAN HİBE PROGRAMI AÇIKLAMASI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) koordinasyonunda gerçekleştirilmekte olan ve İsveç Hükümeti tarafından desteklenen hibe programıyla ilgili olarak kamuoyu bilgi verildi.

ATSO’dan yapılan açıklamada söz konusu programın depremden etkilenen 11 ilde açıldığı ve ATSO   tarafından toplamda 930 işletmeye hibe rakamının açıklandığı günün kuruyla yaklaşık 1,8 Milyon Amerikan Doları’na tekabül eden 50.665.000 Türk Lirası dağıtılacağı aktarıldı.

Program ile ilgili yapılan açıklama şöyle “Programın teknik süreçlerinin bütünü bölge şartları göz önünde bulundurularak UNDP tarafından koordine edilmiştir. Başvuruların yapıldığı süreçte gerçekleştirilen çevrimiçi başvurular UNDP’nin veritabanında toplanmış olup doğrudan ya da dolaylı odamız, yönetimimiz ve çalışanlarımız tarafından tanınmayan bağımsız değerlendiriciler tarafından toplanmıştır. Bu kapsamda 4 binin üzerinde başvuru alınmıştır. Bu başvurulardan yaklaşık olarak 2500’ü UNDP’nin belirlediği şartlara uygun bulunmuş veya talep edilen belgeleri sağlayabilmiş olup tarafımıza verilen bilgiye göre işyerinin hasar durumu, personel sayısı, engelli personel sayısı, kadın istihdamı, işyeri sahibinin kadın olması, vb. kriterlere göre sıralanmış; 11 il içerisinde hem bizlerin hem de UNDP’nin çabalarıyla en fazla hibeyi alan Hatay’da kaynak yetersizliğinden dolayı sıralamaya göre sadece ilk 930 sırada bulunan işletme sonraki süreçte gerçekleşen mülakatlara çağrılabilmiştir. Odamız personellerinin sadece gözlemci olarak yer aldığı mülakat süreci de UNDP’nin yetkin değerlendiricileri ve uzmanları tarafından gerçekleştirilmiş olup süreçle ilgili olarak herhangi bir soru işaretine sebebiyet vermemek için odamızın tek rolü mülakat sürecini altyapısal olarak kolaylaştırmak olmuştur.
Mülakata katılan tüm işletmeler hibeden mevcut durumlarına göre yararlanacak olup işletmelere verilecek destek rakamı da odamız tarafından belirlenmemiştir.
Bahsedilen programla ilgili olarak herhangi bir sorunuz, sorununuz, veya öneriniz olması durumunda odamızın güvenilir ve uzman personelleriyle paylaşarak en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.