AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA TÜRKİYE RÜZGARI

AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA TÜRKİYE RÜZGARI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde düzenlenen son Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 17 madalya kazanan milliler, başarılı bir performans ortaya koydu.

Milliler, Romanya’nın başkenti Bükreş’te 12-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada 7 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 17 madalya elde etti.

Ay-yıldızlılar üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonası’ndan 17 madalyayla ayrılırken, “madalya renkleri” dikkate alındığında en başarılı organizasyonunu geçirdi.

Macaristan’ın başkent Budapeşte’de yapılan 2022 Avrupa Şampiyonası’nda 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya alan milli takım, geçen yıl Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’den 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalyayla döndü.

Serbest stilde tarihi başarı
Türkiye, İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 1993 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra ilk kez serbest stilde takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

İkişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Serbest Güreş Milli Takımı, 140 puanla takım sıralamasında 31 yıl sonra zirvede yer alma başarısı gösterdi.

Serbest stilde 130 puanla Gürcistan ikinci, 122 puanla Azerbaycan üçüncü oldu.

Grekoromen stilde üst üste ikinci şampiyonluk
2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplam 6 madalyayla dönen Grekoromen Milli Takımı, üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Grekoromen stilde 147 puanla şampiyonluk kupasını kazanan Türkiye’yi, 142 puanla Azerbaycan ve 99 puanla Ermenistan takip etti.

Türkiye, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda iki kategoride birden zirvede yer aldı.

Romanya’da 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alan Kadın Milli Takımı ise 142 puanla ikinciliği elde etti. Bu kategoride Ukrayna 147 puanla şampiyonluğa ulaşırken, Romanya 101 puanla üçüncü sıraya yerleşti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.