AZMETTİ MARMARA TIP’I KAZANDI!

AZMETTİ MARMARA TIP’I KAZANDI!

Yüzyılın felaketinden sağ kurtulan, zor şartlarda dahi mücadeleden vazgeçmeyerek çadırda, konteyner kentte üniversite sınavına hazırlanan ve Türkiye 18’incisi Yusuf Yıldız, hayali olan doktorluğa bir adım daha yaklaştı.

Kayıplar yaşayanlar arasında üniversiteye hazırlanan çok sayıda genç de 6 Şubat sürecinin ardından üniversite sınavlarına kalan süreyi iyi değerlendirebilenler başarıyı yakaladı.

Enkaza dönen kentte çalışma azminden bir şey kaybetmeyenler arasında yer alan Yusuf Yıldız, Üniversite sınav hazırlıklarına ara vermedi, çadır ve Konteyner kentte çalıştı, sınavdan ise aldığı sonuçla ülke gündemine girdi.

Felaketi hayatta kalarak atlatanlar kendini şanslı hissetti, ancak kayıpların verdiği sosyolojik yıkıma kapılanlar, psikolojik yardım almak zorunda kaldı. Deprem sonrası toplumdaki kayıplar, zor şartlar nedeniyle insanların hayatı yeni bir yola girdi.

Depremzede Yusuf Yıldız ÖSYM Temel Yeterlilik Sınavında ek puanla Türkiye 18’incsi olmasıyla yurt genelinde akranlarına örnek gösterildi. Gençlerin hayatını şekillendirecek olan ve merakla beklenen ÖSYM yapılan tercihlerle ilgili sonuçları adaylara gönderdi. Alan Yeterlilik Sınavında 528 puan alan depremzede Yusuf Yıldız, Yükseköğrenim tercihini çocukluk hayali olan doktorluk için bir adım yaklaştığı, Marmara Tıp fakültesini tercih etti.

Yüzyılın felaketini yaşayarak, azminden hiçbir şey kaybetmeme başarısı gösteren, depremzede Yusuf Yıldız, en büyük hayali Tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istediğini ve hayaline bir adım daha yaklaştığını gösterdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.