BAŞKAN DÖNER: “HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 84. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

BAŞKAN DÖNER: “HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 84. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Hatay’ın Anavatana katılışının 84. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Döner mesajında, “Hatay’ın ana vatanla bir bütün olma arzusu geçmişten bugüne her daim süregelmiştir. Öyle ki bu arzuya hiçbir kuvvet güç yettirememiştir. Bunun en büyük sebebi; tarihsel birlikteliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu durumun neticesinde oluşan çok kültürlülük, Hatay’ın tüm dünyada barışın ve hoşgörünün şehri olarak adlandırılmasına vesile olmuştur.

Şanlı ordumuzun 5 Temmuz’da başlatmış olduğu kurtuluş ve beraberlik sürecini, toplumumuz her rengiyle bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Atatürk’ün ifadesiyle; “Kırk Asırlık Türk Yurdu” asırlardır beraber yaşamış olmanın verdiği tecrübe ve istek, bir kez daha bu kadim topraklar üzerinde tezahür etmiştir.

Milli bir davaya yönelik bakış açısıyla; tek başına bir devlet olmaktansa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olmayı tercih eden bu aziz şehrin insanları, şanlı ve şerefli tarihiyle Türk tarihinin de her daim bir parçası olmuştur.

19 Aralık 1918’de, işgalci güçlere karşı Dörtyol ilçemizin Karakese köyünde Mehmet Çavuş’un düşmana sıktığı ”İlk Kurşun” bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.

Her yıl 23 Temmuz’da kutladığımız Hatay’ın ana vatana katılışı, Türk siyaset tarihinin ve Gazi Mustafa Kemal’in en önemli diplomatik zaferlerinden birisidir. Bu kutlu birlikteliğin tezahürünün 84. yıl dönümünde Türk Milletine mensubiyetin ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak etmekteyiz.

Şanlı yıl dönümümüzü bu yıl buruk yaşasak da kurtuluş şuurunun verdiği milli his ve duygularla kadim şehrimizi yeniden ayağa kaldırıp ihya ve imarı için kutlu mücadelemize devam ederken; Hatay’ın ana vatana katılışının yıl dönümünü kutluyor ve bu milli dava uğrunda çaba harcayan;

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Tayfur Sökmen’i, Abdurrahman Melek’i, Abdülgani Türkmen’i ve tüm isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.