GIDA ALIŞVERİŞ KARTLARI DEPREMDEN ETKİLENEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA VERİLMELİDİR

GIDA ALIŞVERİŞ KARTLARI DEPREMDEN ETKİLENEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA VERİLMELİDİR

Mullaoğlu “AFAD ve Kızılay tarafından depremzedeler için oluşturulan gıda alışveriş kartları, konteyner kentlerde kalma şartı olmadan depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza verilmelidir.”

Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av.Servet Mullaoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan gıda alışveriş kartlarının, konteyner kentlerde yaşama zorunluluğu getirilmeden başvuru yapan bütün depremzedeler için verilmesini istedi.

Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımızın konteyner kentlerde kalmadığını ve kendi imkânları ile yaşam alanı oluşturmaya çalışan, köyünü, hasarlı evini terk etmeyerek bulundukları bölgelerde çadırlarda yaşamaya çalışan, yakınlarında kalan ve aynı zamanda da ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan birçok vatandaşımız olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Mullaoğlu, bu konuda gelen yoğun şikâyetler üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi.

Mullaoğlu gıda alışveriş kartı dağıtımı için daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini ve depremden etkilenmiş fakat konteyner kentlerde kalmayan, depremin olumsuz etkilediği tüm vatandaşlarımız için bu destek ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bölgede yaşayan ya da göç etmiş olan bütün depremzedelerin bu yardımdan faydalanması gerektiğini belirten Mullaoğlu, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya aşağıdaki soruları yöneltti.

1- Alışveriş kartı desteğinin sadece konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerimizi kapsaması kararıyla depremzedeler arasında ayrımcılık yapıldığı yönündeki şikâyetlere ilişkin Bakanlığınız görüşü nedir?

2- Bu desteğin sadece konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza yapılmasının gerekçesini nasıl açıklıyorsunuz?

3- Köyünde, evinin bahçesinde, çadırda ya da diğer illerde yaşam sürmeye çalışan depremzede vatandaşlarımız için de bu yardımın yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Yoksa gelen şikâyetleri dikkate alarak daha kapsamlı bir yardım çalışması başlatmayı düşünüyor musunuz?

4- Hatay ilimizde ihtiyaç duyan tüm depremzedelerimizin konteyner kentlere yerleştirilmesi ne zaman tamamlanacaktır? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.