BAŞKAN SAVAŞ, SURİYELİ MİSAFİRLERE KARŞI OLUMSUZ TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR.

Hatay Büyük şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Suriye iç savaşından kaçarak ilimize sığınan Suriyeli geçici sığınmacılara karşı olumsuz tutumunu sürdürmeye devam ediyor.

BAŞKAN SAVAŞ, SURİYELİ MİSAFİRLERE KARŞI OLUMSUZ TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR.

Hatay Büyük şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Suriye iç savaşından kaçarak ilimize sığınan Suriyeli geçici sığınmacılara karşı olumsuz tutumunu sürdürmeye devam ediyor.Başkan Savaş yılbaşı akşamında katıldığı bir radyo programında Suriyeli sığınmacılara karşı Hatay’lıları kışkırtmaya yönelik söylemini sürdürdü.Hatay da barınan Suriye’li sığınmacıların yüksek bir doğurganlık oranına sahip olduklarını ve bu durumun ileride Hatay da ciddi sorunlar yaratacağını iddia eden Başkan Savaş’ın bu tutumu misafir sever Hatay halkı arasında tepkiyle karşılanıyor. Suriyeli sığınmacıların isteyerek ilimize sığınmadıklarını belirten vatandaşlar ”bu insanlar canlarını namuslarını kurtarmak için ilimize sığınmışlar. Çok zor koşullarda yaşadıklarını herkes biliyor. İlimizin sahip olduğu kardeşlik ve hoşgörü kültürü gereği doğrultusunda bu insanlarımıza merhametle yaklaşıyoruz. Hayatlarını devam ettirmeleri için hem devletimiz hem halkımız insanı duygularla bu insanlara yardımcı oluyor.”dediler. Suriye sığınmacıların çocuk doğurmalarını siyaset malzemesi haline getiren Başkan Savaş’ın bu anlayışını kabul etmek mümkün değildir diyen hayırsever Hatay halkı, Başkan Savaş’ın “Suriyeli sığınmacılara kimlik veriliyor, yarın bunlar Hatay da yapılacak bir referandumda( bu konunun yanı referandumun kamuoyunda konuşulduğunu iddia eden Başkan Savaş ileride ilimizi elimizden alırlar.Belediye başkanlarını kendileri seçmeye başlar” şeklindeki sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirten vatandaşlar “Başkan Savaş Suriyeli sığınmacılar konusunu yerel seçimler yaklaştıkça gündeme getirmeye başladı. Buda kendisinin seçim korkusunu dışa vurmasından başka bir şey değildir. dediler HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.