BAŞKAN YAVUZ MÜJDE VERDİ ‘’KIRIKHAN AYAĞA KALKIYOR’’

BAŞKAN YAVUZ MÜJDE VERDİ ‘’KIRIKHAN AYAĞA KALKIYOR’’

Kırıkhan Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen rezerv projesi tamamlanarak Kanatlı caddesi esnafı ve ilçe halkına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırıkhan Mustafa Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ertuğrul Okur, Kırıkhan halkı ve esnaf katılım sağladı.

Başkan Yavuz yaptığı konuşmada; ‘’6 şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen asrın felaketi deprem sonrası Kırıkhan’ı tekrar hep birlikte ayağa kaldıracağız, bugün bizim kucaklaşma günümüz ,ayrıştırma günümüz değil. Hep beraber Allah nasip ederse bu yükün altından kalkacağız. Fedakarlık yapmamız gereken bir gün varsa bugündür. Belki biz bugün yorulabiliriz ama bizim gelecekte çoluğumuza çocuğumuza torunlarımıza bırakabilceğimiz en büyük mirasımız’da yaşanılabilir bir Kırıkhan olmalıdır.’’ Konuşmasına devam eden Başkan Yavuz ‘’Atatürk caddesinden eski sanayi caddesine kadar birleşen bir alan, orta kesimde Kanatlı caddesinden Ziraat Bankasına kadar olan alanı ve Erler caddesinden İlçe Tarım Müdürlüğünün bulunduğu alana kadar ki alanın üzerine basa basa söylüyorum özel proje alanı ilan edilmesini teklif ediyoruz. Kırıkha’nın temel kurtuluş noktalarından biri de bu, bu bizim olmazsa olmazımız. Eğer burası özel proje alanı ilan edilmezse biz buraya kazma vurdurmayız.’’dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ertuğrul Okur yaptığı açıklamada; “bizim bugün burdaki toplantımızın birinci önceliği bakanlığımız tarafından Kırıkhan ilçemizde yürütülen proje alanımızdır. yaklaşık 6.56 hektarlık Cumhuriyet mahallemizdeki proje alanımızın 1. Etabı yaklaşık 1 hektarlık alanın zemin etütlerine başlamış bulunmaktayız. Bu alanlarda çalışmalarımızın temelinde zemin artı dört kat olarak çalışmalara başlanmış olup burdaki vatandaşlarımıza bakanımızın talimatı gereği anahtara anahtar prensibi ile projelendirmeler yapılmaktadır.’’ Dedi. Toplantının devamında halkın ve esnafların soruları cevaplandırıldı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.