BAŞKAN YILMAZ: ANTAKYA İÇİN ELİMİZİ ENKAZIN ALTINA KOYDUK

BAŞKAN YILMAZ: ANTAKYA İÇİN ELİMİZİ ENKAZIN ALTINA KOYDUK

En büyük sevdam dediği Antakya’yı bir tek gün dahi olsa terk etmeyen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, taraflı tarafsız tüm Antakyalıların yanında olarak takdir topladı.

Antakya’yı tek bir gün bile bırakmayarak herkese, her kesime, her sokağa koştuklarını, şehri tek bir gün bile kaderine terk etmeyerek dişleri ile tırnakları ile yeniden inşa etmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden İzzettin Yılmaz, “Antakya bizim tek sevdamızdır” dedi.

YILMAZ: ANTAKYA BİZİM SEVDAMIZ

Depremin ilk günlerinde yanan bir ateşin başında, bir çadırın önünde, bir enkazın başında hep vatandaşlarının yanında olduğunu, o günlerden bu günlere ellerini taşın değil enkazın altına koyarak çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Deprem sonrasında en ağır yıkımın yaşandığı Antakya’mızda vatandaşlarımızı, esnafımızı, sanayicimizi, öğrencilerimizi bir tek gün bile kaderine terk etmedik, yalnız bırakmadık. Acil eylem planı olarak kurumlar arası işbirlikleri kurduk. Asrın dayanışması örneği ile ülkemizin dört bir köşesinden iş birliği içerisinde olduğumuz belediyelerimiz, kurumlarımız, bakanlıklarımız ile şehrimize ilk etapta acil yardım ihtiyaçlarının ulaştırılması, vatandaşlarımıza dağıtılması, barınma, gıda, hijyen, giyim gibi acil ihtiyaçların dağıtımının organize edilmesinde belediyemiz araç filosu ve personel kadromuz ile destek verdik. İlk etapta çadır kentlerin ardından konteyner kentlerin kurulmasında ekiplerimiz zemin düzenleme, çevre temizliği ve bu kentlerin yollarının yapımında aktif olarak çalıştık. Ekiplerimiz ilk günden itibaren ailelerini güvenli bölgelere teslim ettikten sonra görevlerinin başlarına gelerek Sevdamız Antakya için canla başla çalıştılar. Öncelikli olarak yardım araçlarının vatandaşlarımıza hızla ulaşabilmesi için kepçelerimiz, kamyonlarımız yollarda enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştirerek ana yolları yeniden hizmete açtılar” dedi. Antakya’nın medeniyetlerin, tarihin, kültürün, barış ve kardeşliğin başkenti olduğuna dikkat çeken yılmaz, “Bu şehre bu özellikleri veren binalar değil insanlarımızdır. Amacımız yalnızca binalarımızı inşa etmek değil, bu şehrin özelliklerini yaşayan ve yaşatan insanlarımızı da yeniden bir araya getirebilmektir. Esnafından, sanayicisine, sanatçısından sporcusuna, öğrencisinden doktoruna her kesimden insanımızın yeniden şehrimizde düzenli yaşam alanlarına dönebilmelerini sağlamak için gayretle çalışıyoruz” şeklinde sözlerini bitirdi. Haber:Zeliha Naz ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.