ALTINÖZÜ EĞİTİM BİR-SEN’DEN TANIŞMA TOPLANTISI

ALTINÖZÜ EĞİTİM BİR-SEN’DEN TANIŞMA TOPLANTISI

Altınözü Eğitim Bir-Sen İlçe temsilciliği tarafından Altınözü Konferans Salonu’nda “İlçemizde Görev Yapan Eğitim Çalışanlarıyla Tanışma ve Buluşma Toplantısına” adı altında bir program gerçekleştirildi. Programda konuşan Eğitim Bir-Sen Altınözü İlçe Temsilcisi İsmail Doğruca, 2 hafta önce yönetimi oluşturduklarını ve 140 üyeden 215 üyeye yükseldiklerini ifade etti. Doğruca, “15 gün önce yönetimi oluşturduk. 140 üyeyle devraldık. Şu an 215 üyemiz var. Daha 32 okul var gezmediğimiz. En kısa sürede gezeceğiz. Sendika dediğimiz mali ve özlük haklarını koruyan bir sivil toplum kuruluşudur. Şu an için en güncel talebimiz 13-17 Kasım arasında yapılacak olan seminerlere herkesin evinde katılmasıdır” diye konuştu.  Doğruca konuşmasını “Toplantımızı gerçekleştirdiğimiz salonu tahsis ederek katkıda bulunan Altınözü Belediye Başkanımız Sayın Rıfat Sarı’ya ve Altınözü Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz” sözleriyle noktaladı.

Programda bir konuşma yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, yeni atanan öğretmenlerle dayanışma tanışma toplantısına katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti ve daha önce Arsuz ve İskenderun’da toplantı yaptıklarını, Antakya’da ise konteyner kentlerde öğretmenlerle bir araya geldiklerini ifade etti. Bayrakdar, “Biz sizlere önem veriyoruz. Siz yok olmuş bir şehre geldiniz. Hatay böyle değildi, Antakya böyle değildi. Neyse ki Altınözü Reyhanlı ve Yayladağı gibi sığınacağımız yerler var. Bazen Altınözü’ne gelip bu güzel parkta nefes alıyoruz. Buraya atananlar şanslı. Ama yine de ulaşım sıkıntısı olabilir. Konteynerde kalıyorsunuz. Yıkılan şehrimden 4 bin 500 öğretmen gitti. O büyük depremi yaşayanlar bu ağır psikolojiyi kaldıramadı. Ben görevimi hakkıyla yerine getirmek ve sizlere hizmet etmek için buradayım. 390 öğretmenimiz vefat etti. Altınözü’nde görev yapanlarda vardı. Rahmet diliyorum. Zor bir dönem yaşadık. Sizler yeni geldiniz taze kansınız. 4 bin 300 tane farklı çiçek ülkenin 4 bir yanından ilimize geldi. Sizlerle beraber bu ilçeyi ve şehri ayağa kaldıracağız. Buraya alışan buradan gitmek istemez. Biz burada kimseyi yalnız bırakmayız. Türkiye’nin tüm renkleri Hatay’da var. Aşure tatlısı gibidir Altınözü ve Hatay. Bir şey bile eksik olsa tadı olmaz” diye konuştu.

Ara tatil seminerlerine öğretmenlerin online katılmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Bayrakdar:“Kasımda ara tatil var. Seminerlerin online olması lazım. Anlatan online anlatıyor. Dinleyen niye yüz yüze dinlesin. Niye öğretmenin 2 ayağını bir pabuca sokuyorsun. Özellikle deprem bölgesinde eğitimler online olmalı. Bir öğretmen için Hatay’da bir yerden bir yere gitmek mesele. Honda kavşağında geçebilmek mesele” açıklamasını yaptı.

Bayrakdar, Hatay’da görev yapmanın Şırnak, Hakkari ve Kars gibi şehirlerden daha zorlu olduğunu ve Hatay’ın 3’üncü hizmet bölgesi olarak güncellenerek öğretmenlerin okullarında en yüksek puanı alacak şekilde burada görev yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Program Bayrakdar’ın öğretmenlerin sorularını yanıtlaması ile sona erdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.