KIŞ ORTASINDA KALDIRIM YAPIMI

Antakya’nın en büyük sorunlarından biri olan bozuk yol ve kaldırımları gündelik hayatı felç etme noktasına geldi.

KIŞ ORTASINDA KALDIRIM YAPIMI

Antakya’nın en büyük sorunlarından biri olan bozuk yol ve kaldırımları gündelik hayatı felç etme noktasına geldi. Antakya’nın birçok mahallesinde ve caddesinde bozuk yollardan vatandaşlar sokağa çıkmaya korkarken, büyükşehir belediyesi yağmur zamanı kaldırım yapımına başlayarak trajikomik bir işe imza attı.
Antakya İzzet Güçlü Caddesinde bulunan bozuk kaldırımların yapımıyla olarak malzeme temini yapan belediye yetkilileri yoğun yağmur nedeniyle kaldırımların bakımını yapamazken, ortaya çıkan manzara vatandaşları güldürdü.
Antakya’nın birçok bölgesinde ciddi sorun hale gelen hem trafik akışını hem de yayaların yola çıkmasını engelleyen kaldırımların yapımıyla ilgili olarak kış ayında adım atmaya başlayan büyükşehir belediyesi yağmur nedeniyle onarmaya karar verdiği bölgeleri onaramazken vatandaşın en azından adım atabileceği yoldan olmasına sebebiyet verdi.
Vatandaşlar yaşanan trajikomik olayla ilgili olarak; “bu kaldırımları zor da olsa kullanıyorduk. Her sabah işlerimize bu yolu kullanarak gidiyoruz. Belediye yetkilileri yolun bozulduğunu düşünerek yenilemeye karar verdi fakat yağmur nedeniyle bu kez yol yapılamıyor. İyi kötü kullandığımız yoldan olduk.” Diyerek kış zamanı artık yola çıkmaya korktuklarını ifade etti.
KALDIRIMLAR SU MAYINI
Vatandaşlar yolların kış ayının gelmesiyle kullanılamaz olduğunu 2019 yılına girilmesine rağmen yolların 90’lı yılları hatırlattığını ifade ederken, kaldırımlar temiz görünse bile kaldırımlarda yürümeye korktuklarını söyledi. Kaldırımların sorunsuz ve su birikintisiz görünmesine rağmen mayın olma niteliği taşıdığını ifade eden vatandaşlar “kaldırımlar adeta su mayını gibi basmaya korkuyoruz diyerek” yollarda ayaklarının ıslandığını belirtti. Yağmur sularının kaldırım taşlarının altını doldurarak adeta mayınlaştığını ifade eden vatandaşlar yolların yapılmış olsa bile yeterli kalitede yapılmadığını ifade etti. Büyükşehir belediyesinin Nisan-Kasım aylarında Büyükşehir Meclisine taşıdığı yol yapım bütçesini geçtiğimiz ekim ayında almasına rağmen henüz gerekli girişimleri yapmamış olması da dikkatlerden kaçmazken yol yapım maliyeti için istenilen bütçenin takipçisi olacağını söyleyen AK Parti grubu ise Antakya’da yaşanan yol sorunuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı.
KALDIRIMLARDA YÜRÜMEYE KORKUYORUZ
Sadece İzzet Güçlü caddesi değil, aynı zamanda Atatürk Caddesi, 75.yıl bulvarı Antakya’nın önemli caddelerinin de yürünemeyecek durumda olduğu bilinirken yolların yapımının 31 Mart yerel seçimlerinden önce yollardan ümidini kesmiş durumda. Yolların yapılmış olsa bile istenilen kalite yapılmaması da Antakya için bir başka sorun oluştururken, vatandaşlar ise yolların sadece zaman geçirmek veya rant kazanımlarda bulunmak için yapıldığını düşünüyor. Kış ayının gelmesiyle birlikte yolların içinde bulunduğu durumlar vatandaşın hafızalarında yer ederken, Antakya’da günlük hayatı bile etkileyen yol ve kaldırımların yerel seçimler öncesinde Antakya seçmenini nasıl etkileyeceği merak konusu.
HABER-FOTO: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.