Meşale Gazetesi

BAŞKAN YILMAZ’IN BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR…

BAŞKAN YILMAZ’IN BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR…

     Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, iki yıllık hizmetlerini ve icraatlarını anlatan önemli bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz hizmet süresinin yaklaşık yarısını salgın sürecinde geçirmiş olmasına rağmen, Antakya’ya gözle görülen ciddi hizmetler getirdiğini görebiliyoruz.

     Tarihte doğunun kraliçesi adıyla bilinen Antakya’nın, iki güzel gerdanı, Kurtuluş Caddesi ve Uzun Çarşı restorasyon çalışmalarına ciddi önem verdiğini bildiğimiz Başkan Yılmaz, bu iki proje ile Antakya’yı bir nebzede olsa eski tarihi ihtişamına kavuşturmayı kendine hedef olarak belirlemiş görünüyor.

     Başkan Yılmaz tarihi Kurtuluş Caddesinin trafiğe kapatılması ve turizme açılmasını sağlayacak alternatif caddenin açılması için HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı haklı olarak eleştiriyor. Çünkü HBB Başkanı Lütfü Savaş, bu yolun açılmasını üstlenmiş ve hatta yüz milyon lira borçlanma yetkisi almış ancak bu parayı EXPO gibi fantezi projelere harcadığını Başkan Yılmaz ilk defa sesli olarak dile getiriyor.

     Başkan Yılmaz’ın HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik bir başka eleştirisi de, Antakya Sebze Hali. Gerçekten sebze hali bu kente yakışmıyor. Başkan Yılmaz diyor ki, Büyükşehir’in sorumluluğunda olan bu sebze halini izin verin biz yapalım. Ama Başkan Savaş bu konuda topu taca atmaya devam ediyor. Ne Antakya Belediyesi’ne yetki veriyor nede kendisi Sebze Hali’nin yapımını üstleniyor. Toplantıya katılan MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, haklı olarak soruyor ‘’ HBB Başkanı şunu yapmıyor, bunu yapmıyor. Peki bu başkan hangi hizmeti yapıyor diye soruyor’’

   Buradan biz söyleyelim HBB Başkanı EXPO, Hado, Gastronomi gibi hayali projeler ile uğraşıyor. Çünkü bu projelerin Hatay ekonomisine hiçbir getirisi yok. Üstelik bu projelere milyarlarca lira para harcanıyor. HBB Başkanının umrun da bile değil, Sebze Hali cardın yuvasına dönmüş, halkın sağlığı tehdit altına girmiş, başkan için hiç önemli değilmiş. Önemli olan Hado gemisinde eşi ile beraber gezinti yapıp, kahve içmek ve bu resimleri medyaya servis etmek. Bu kahve içme resimlerinin maliyeti milyarlarca lirayı bulsa da, Hatay halkı nede olsa  efsane başkandan bu harcamaların hesabını sormaz. Bu gerçekleri birkaç yıldır yazıp çiziyoruz. Ancak şimdi Milletvekili ve Belediye Başkanı da haklı olarak seslendirmeye başladılar.

    Başkan Yılmaz’ın üzerinde önemle durduğu başka bir projede Vakıflar İşhanı yerinin açık alan kalmasında ısrar ediyoruz diyor.  Hatta sadece Vakıflar İşhanı’nın yerinin değil Yunus Emre Parkı’na kadar olan bütün binaların yıkılarak, Antakya Kent Meydanı haline getirilmesini öneriyor.  Bu öneriyi daha önce Vali Rahmi Doğan’ın da yaptığını biliyoruz. Ama HBB Başkanı Lütfü Savaş, Vakıflar İşhanı’nın yerini açık alan yapmaktan yana değil. Çünkü kendisine yer değiş tokuşu şeklinde gelen bütün önerileri elinin tersi ile yitiyor. Çünkü Antakya’ya nefes aldıracak böylesi güzel bir meydanı kazandırmak istemiyor. Hatta bu konuda ATSO, HESOB gibi kuruluşların yaptığı çağrıları da dinlemiyor.

     Başkan İzzettin Yılmaz’ın Antakya’ya çok ciddi bir hizmet yapma aşkı içerisinde olduğunu görüyorum. Ama aynı hizmet aşkını HBB Başkanı Lütfü Savaş’ta göremiyoruz. Çünkü Başkan Savaş medyatik başkan olma derdinde. Bu güne kadar medya ya ödediği tanıtım paraları ile Hatay’a çok ciddi hizmetler yapılabilirdi.

   Bu tespiti tarihe not düşmek için yapıyoruz. Varsın Başkan Savaş sevdalıları bizlere çamur atmaya devam etsinler.Nede olsa doğru söyleyen dokuz köyden kovulur diyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.