BAYRAKDAR MEMURLARIN SORUNLARINI MEMUR SEN HEYETİNE AKTARDI

BAYRAKDAR MEMURLARIN SORUNLARINI MEMUR SEN HEYETİNE AKTARDI

Memur-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Hatay’da deprem şartlarında çalışan memurların sorunlarını Memur-Sen heyetine aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ziyaretinin ardından son olarak da bağlı sendikalardan oluşan teknik heyetin Hatay’da incelemelerde bulunduğunu belirten Bayrakdar, memurların sorunlarına yönelik çözüm önerilerini de heyete aktardı. Başkan Bayrakdar yaptığı açıklamada; “Geçen hafta Memur Sen Genel başkanımız Ali Yalçın Hatay’da bir dizi ziyarette bulunmuştu. Bu ziyaret aslında deprem bölgesinde çalışan kamu görevlilerinin yaşadıkları sorunları görme ve bu sorunlara çözüm bulma amaçlı yapılmıştı. Genel başkanımızın bu ziyaretinden sonra bugün de Memur Sen’e bağlı sendikalarımızın genel başkan yardımcılarının da içinde bulunduğu teknik bir heyet Hatay’a gelerek kamu çalışanlarının beklentilerini ve çözüm önerilerimizi dinleme imkanına sahip oldular. Derdimiz sadece sorunları üst üste dizip söylemek değil bu sorunların çözümüne de katkı vermek. Gündeme getirdiğimiz bazı konular şunlardı;

a- Deprem bölgesindeki tüm kamu çalışanlarına bu bölgede kalmayı teşvik edecek şekilde sosyal ve ekonomik haklar verilmesi. Örnek olarak deprem tazminatının en az 2 yıl daha ödenmesi ve miktarının bu bölgede kalmayı teşvik edecek şekilde arttırılması.

b- Türkiye’nin neresinde olursa olsun deprem bölgesine gelip çalışmak isteyen kamu görevlilerinin sözleşmeli ve kadrolu olmalarına bakılmaksızın tayinlerinin bu bölgeye yapılabilmesinin sağlanması.

c- Deprem bölgesi içerisinde eşleri farklı illerde olanların eş mazeret tayin hakkı verilerek aile bütünlüğünün sağlanması. Deprem bölgesi dışında da olsa deprem bölgesinde çalışmak isteyenlere eşleriyle birlikte aynı ilde çalışma imkanının verilmesi.( kurumları farklı da olsa)

d-Deprem nedeni ile birçok kamu çalışanı başka illere tayinle gittiğinden ilimizdeki birçok resmi kurumda yeterli sayıda kamu çalışanı bulunmamaktadır. Birçok işin az sayıda çalışan tarafından yapılıyor olması çalışanlarda hem yorgunluğa hem de mutsuzluğa yol açmaktadır. Bu bölgeye ya yeni atama yapılarak açık kapatılmalı veya başka illerden tayin yoluyla çalışanların gelmesi sağlanmalıdır.

e- Birçok kamu çalışanı ailesini, çocuklarını başka il ve ilçelere götürmek zorunda kalmış ve orada ev tutarak kira ödüyor. Kendisi de ailesini tekrar getirme ümidiyle tayin istememiş, gelip görevini yapma gayreti içerisinde. Bu arkadaşlarımız konteyner talep ettiğinde bu defa da kira yardımından mahrum kalıyorlar. Kamu görevlileri konteynerde kalsa da kira yardımları kesilmemeli. İlimizde kalmaları teşvik edilmeli.

f- Deprem bölgesinde kalmayı teşvik amaçlı kamu çalışanının isteği de göz önünde bulundurularak TOKİ tarafından düşük faizli veya bazı vergilerden muaf tutularak uygun koşullarda ev edinme imkanı sağlanması,

Ulaşımda yaşanan sorunlar, servis imkanının verilmesi veya ulaşım ücreti ödenmesi dile getirdiğimiz başlıca konular oldu.

BİZLERİ HİÇBİR ŞARTTA YALNIZ BIRAKMAYAN MEMUR-SEN AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Bizleri deprem bölgesinde hiçbir zaman yalnız bırakmayan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel başkanımız Sayın Ali Yalçın başta olmak üzere bugün Hatay’a gelen Memur Sen heyet başkanı ve Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’ya, Bayındır Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Şimşek’e Birlik Haber Sen Genel Başkan Yardımcısı

Recep Dağtekin’e, Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Temel’e, Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Urhan’a ve Memur Sen Toplu sözleşme koordinatörü Raşit’e Eğin’e şahsım ve Hatay Memur-Sen Teşkilatımız adına teşekkür ederim. Ayrıca çalışanların yaşadıkları sorunları dile getiren Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın çok değerli başkanlarını da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber  Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.