YENİ YILA YIKIM VE ENKAZ ÇALIŞMALARI TAMAMLANARAK GİRECEĞİZ

YENİ YILA YIKIM VE ENKAZ ÇALIŞMALARI TAMAMLANARAK GİRECEĞİZ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hassa İlçesinde Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, Hassa ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, ilçemizde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile mahalle muhtarımız katıldı.
6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımının çok büyük olduğunu ve en fazla yıkıma uğrattığı ilimizde yıkımın yaralarının sarılması için Hatay Valiliğinin öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşları ile muhtarların çalışmalarıyla bugüne kadar gelinen nokta ve yapılacak çalışmalar toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu.

40 BİNE YAKIN KONUTUN İNŞAATINA DEVAM EDİLİYOR
Vali Masatlı, “Yüzyılın afetini yaşadığımız depremin yıkım gücünün gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu, dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:
depremin ilk günlerinde vatandaşlarımız, bir lokma ekmekle bir yudum çorbayı arayacak kadar bir kaosun içerisindeyken hamd olsun gelinen aşama, büyük bir yol katetildiğinin en büyük göstergesidir. Kalıcı konut ve köy tipi deprem konutlarından ihale ve yer seçim süreci tamamlanan 40 bine yakın konutun inşaatına devam edilmekte olup 2023 Kasım ayı itibarıyla vatandaşlarımıza kalıcı konutların teslim edilmesine başlanılması yönündeki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Tüm çabamız, her bir ferdimizin yaralarının en kısa zamanda sarılması yönündedir.”
ÇÖZÜM ODAKLI POLİTİKALARLA BİRÇOK SORUN ÇÖZÜLDÜ
Şu ana kadar yapılan kimi çalışmalara da değinen Vali Masatlı: “Allah’ın izni ve Devletimizin çözüm odaklı politikalarıyla birçok sorunumuz çözüldü, çözülmeye de devam edilmektedir. Şu an itibarıyla 52 bin hanede toplam 163 bine yakın vatandaşımız konteyner kentlerimizde misafir ediliyor. Hâlen yapımı devam eden konteyner kentlerimizdeki konteynerlerimizle bu sayı 75 bin rakamına ulaştırılacaktır. Yeni yıla da yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin nihayete erdirilerek girilmesi hedeflenmektedir.”dedi.
VALİ MASATLI MUHTARLARA SESLENDİ
Muhtarlara özellikle seslenen Vali Masatlı, muhtarların Devletin ve Hükûmetin mahallelerdeki temsilcileri olduğunu, bu bakımdan onlara, içinde bulundukları bu iyileşme sürecinde çok büyük sorumluluk düştüğünü ve bunun için koordineli olarak çok çalışılması gerektiğini söyledi.
Mahalle bazlı çalışmaların, ne kadar hızlı ve nitelikli olursa işin de o kadar kolaylaşacağını ve Valilik olarak bu süreçte her anlamda yanlarında olmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.
Vali Masatlı’nın konuşmalarından sonra muhtarlar, tek tek söz alarak sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi. Diğer katılımcılar da sorumlulukları dahilindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra mahallelerimiz için yapılanlar ve bundan sonra da yapılması için hazırlanan plan, proje ve çalışmalar hakkında izlenecek yol haritasının belirlendiği toplantıda Vali Masatlı, ilgili müdürlüklere de bu konuda belirlenen takvim doğrultusunda hiçbir gecikme ve ihmale düşülmemesi vurgusunda bulunarak gerekli talimatları verdi.
TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
Vali Masatlı: “6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçerek ve tüm imkanlar seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz.Biz Devletimizle ve vatandaşlarımızla büyük ve asil bir milletin fertleriyiz.” diyerek moral ve motivasyonumuzun her daim yüksek olması gerektiği vurgusunda bulundu.
Toplantının çok verimli geçtiğini ve kendilerini rahatça ifade etme fırsatı bulduklarını dile getiren muhtarlarımız, “Şu ana kadar yapılan hizmetler için Devletimize ve sizlere tüm içtenliğimizle teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.