BAYRAM YAKLAŞIYOR FİYATLAR YÜKSEK

BAYRAM YAKLAŞIYOR FİYATLAR YÜKSEK

BAYRAM YAKLAŞIYOR FİYATLAR YÜKSEK

Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Antakya’da kurbanlıklar pazara çıktı. Amik Ovası’nda yaşanan sel felaketi ve hayvan telefinin ardından bu yıl artması beklenen kurbanlık fiyatları beklenildiği gibi zamlanırken fiyatlar 950 lira, 1700 lira arasında değişiklik gösteriyor.Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay genelinde de kurbanlık koyunlar ve büyükbaş hayvanlar görücüye çıkarken Antakya Haraparası  Mahallesi’ndeki hayvan pazarları da yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bu yıl 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar yüksek fiyatlardan ötürü bekleme de kalsa da fiyatlar düşecek gibi durmuyor.

SEL FİYATLARI YÜKSELTTİ

Hayvan sahiplerinden Cemal Yeşilyurt, hayvanları bu yıl biraz daha maliyetli olmasında özellikle yöre halkının kış döneminde karşılaştığı sel felaketinin sebep olduğunun altını çizerken, hayvan besiciliği yapanların tüm yıl beklediği Kurban Bayramı’nda da zarar ederecek satış yapacağı görüşü olduğunu söylüyor.Hayvan besicilerinden Cemal Yeşilyurt, “Aslında fiyatlar günümüz koşullarına göre çok uykun. Amik Ovasında bu kış yaşanan sel felekatleri yüzünden birçok besicinin hayvanları telef oldu, açlıktan öldü. Barınma yerleri bulmakta zorluk çekti. Üstelik hiç biri de şuana kadar zararlarını tam olarak karşılayabilmiş durumda değil. Yem ve barınak maliyetleri artınca fiyatlarda da bir miktar zamlanma kaçınılmaz oldu. Fiyatlarımız en küçüğünde 950 liradan başlıyor ve neredeyse 1700 liraya kadar uzanıyor.”

İNSANLAR SON GÜNE KADAR BEKLEYECEKLER

“Biz küçük baş hayvancılıkla uğraştığımız için koyunlarımızın ve kuzularımızın maliyetleri de biraz daha yüksek oluyor. Temennimiz bayram öncesinde tüm satışları bitirmek. Fakat insanlarımız fiyatları yüksek gördüğü için bayramın son kurban kesme saatine kadar bekleyecek diye düşünüyoruz. Allah herkesin kurbanını kabul etsin.” İfadesini kullanırken fiyat yüksekliğinin sadece Hatay değil, tüm bölgede de yaşandığını söyledi.HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.