BİLİM FUARINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ VURGUSU

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI.

BİLİM FUARINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ VURGUSU

TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı çerçevesinde Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri görücüye çıkardı. Birbirinden farklı ve güzel projelerle öğrencilerin hazırladığı 23 proje katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Perşembe günü, Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Levent Sekman, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi. TUBİTAK desteğiyle Erol Bilecik Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sergiler 4006 Bilim Fuarı kapsamında yerlerini alırken, birbirinden değerli yapılan bilimsel projeler katılımcılardan yoğun destek aldı. İl Milli Eğitim Müdür Kemal Karahan Bilim fuarı açılışında yenilenebilir enerjiye ülke olarak ihtiyaç duyduklarını ve bu konuda çalışmalarını gerektiğini ifade ederken şu şekilde konuştu: “ Mesleki Eğitimde bu yıl her okulumuza bir fonksiyon vermek gibi bir çalışmamış var. Erol Bilecik Lisesine de yenilenebilir enerji bölümü açıldığı için, öncelikle okulun kendi elektriğini üreteceği bir gösterim koyduk. Daha sonra bu çalışma diğer okullara ve kamu kurumlarına yayılacak. İlimizin diğer okullarında ve Payas, Kırıkhan gibi ilçelerimizde açtığımız yapay zekâ merkezlerinde çalışmalarımızı sürdürerek yenilenebilir enerjiyi her yere yayacağız. 12 ay güneşimiz var. Eğer biz bunu başarabilirsek ülkemize büyük katkı sağlamış oluruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” 

EĞİTİM TEKLONOJİLERİ ÖĞRETMENİ: PRATİĞE DÖKÜLMEMİŞ BİLGİLER KURU BİLGİDİR

Eğitim Teklonojileri Öğretmeni Mehmet Can Tuncer proje açılış konuşmasında, “Geçen yıl başlattığımız TUBİTAK Bilim fuarı etkinliklerimize bu yılda kaldığımız yerden devam ediyoruz. 21.yüzyılda teknolojinin hayatımızdaki yeri her geçen gün büyümekte, bunu başaramayan ülkeler ise her geçen gün önemini kaybetmektedir. Bilim önemlidir, fakat pratiğe dökülmemiş, teklonoji haline getirilmemiş bilgiler kuru bilgiler sayılmaktadır. İşte buradan yola çıkarak, TUBİTAK ile MEB arasında imzalanan protokol çerçevesindeki bilim fuarı şenliğimizde bizler, öğretim programı çerçevesinde öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırmalar yaparak, bu araştırmalarını sergileyebilecek ortam oluşturmaya çalıştık. Hayatımızın günlük sorunlarına yönelik çözümler bulunmasında bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yansıtılmasını ve öğrenilmesini sağlamaktır. Fuarımızda 10 araştırma, 10 tasarım ve 3 inceleme olmak üzere 23 projemiz sergilenmektedir. Burada önemli olan öğrencilerimizin bilimsel proje oluşturma basamaklarını öğrenmelidir. Burada emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tek tek fuardaki projeleri inceleyerek öğrencilerden projelerin yapım süreci hakkında bilgiler aldı. Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alt katında, Fuar 15 Kasım tarihinde 16’ya kadar devam edecek.  HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.