BU FIRINLAR NEDEN DENETLENMİYOR ? TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.

lkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı ülkemizde misafir ettiğimiz Suriye’liler kendilerine ait Fırın açarak, Suriye’li vatandaşların konakladığı kamplara ve Mahalli bakkallarına satmış olduğu ekmeklerin sağlıksız olduğu ve ilgili kurumların denetlemediği ileri sürüldü.

BU FIRINLAR NEDEN DENETLENMİYOR ? TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı ülkemizde misafir ettiğimiz Suriye’liler  kendilerine ait Fırın açarak, Suriye’li vatandaşların konakladığı kamplara ve Mahalli bakkallarına satmış olduğu ekmeklerin sağlıksız olduğu ve ilgili kurumların denetlemediği ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre son zamanlarda vatandaşların bir hayli şikayetçi olduğu konular arasında yer alan Suriye’lilerin açmış olduğu  fırınların sağlığı bir hayli tehdit ettiği ve ekmeklerin gramajlarının bir hayli düşük olduğu iddia edildi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN DENETLEMİYOR ?Suriye’lilerin işletmiş olduğu fırınları ilgili kurumlar ( Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, SSK ve Vergi dairesi’nin denetlememesinin nedeni bir hayli merak konusu oldu.  Suriye’lilerin konaklamış olduğu kamplara ve mahalle bakkallarına satmış olduğu toptan ekmeklere fatura kesmediği yetmezmiş gibi birde ekmeklerin gramajlarının düşük olduğu ifade edildi.
ÇALIŞAN PERSONELLER SİGORTASIZ  MI ÇALIŞIYOR ?
Suriye’lilerin kendilerine ait açmış olduğu fırınların bir kısmının merdiven altında olduğu belirtilirken fırınlarda çalışan personellerinde sigortasız çalıştığı iddia edildi. Fırınların metrekarelerinin küçük olması yetmezmiş gibi birde personellerin 20’den fazla olduğu gözlerden kaçmadı. Sigortasız çalıştırılan personellerin maaşlarının da asgari ücretten baya bir aşağıya olduğu belirtildi. Gazetemiz aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar ilgili kurumları göreve davet ederek, gerekli işlemlerin yapılmasını ve bu konunun takipçisi olacaklarını bildirdiler.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.