YAPAR: HATAY HALKINI EL BİRLİĞİYLE AYAĞA KALDIRACAZ

YAPAR: HATAY HALKINI EL BİRLİĞİYLE AYAĞA KALDIRACAZ

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, Antakya’nın kalkınması yolunda gerçek belediyecilik için son 12 gün kaldığını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala ziyaret ve istişarelerini sürdüren Yapar, mahalle mahalle, sokak sokak, gezerek tüm işletmecileri ve vatandaşları dinleyip projelerini aktarıyor. AK Parti Antakya İlçe Başkanı Mustafa Boyacıoğlu, MHP Antakya İlçe Başkanı Metin Taşçı, AK Parti Antakya Kadın Kolları Başkanı Selma Sönmez ve meclis üyesi adayları ile birlikte Cihanoğlu Tekstil işletme sahibi Selahattin Cihanoğlu’nu, Parla dizayn işletme sahibi Şemsettin Kara’yı, Açıkel mobilya işletme sahibi Sadık Açıkel ve çalışanlarını, Çavuşoğlu mobilya işletme sahibi Ömer Çavuşoğlu’nu, Aksel plastik işletme sahibi Necati Aksel’i ve çalışanlarını, Öztürk cam işletme sahibi Mehmet Öztürk’ü, Kocaoğlu döşeme işletme sahibi Fatih Kocaoğlu’nu ve çalışanlarını, Aves mobilya işletme sahibi Hüseyin Çoğalan’ı, Sağmal mobilya işletme sahipleri Abdullah Yıldırım’ı ve Şefik Uslu’yu, Sehpacım işletme sahibi Vahap Sürer’i, Reyyam mobilya işletme sahibi Bedrettin Türkmen’i, Kapan mobilya işletme sahibi İsa Kapan’ı, Saka mobilya işletme sahibi Abdullah Saka’yı, Mehmet Bulguoğlu Spor merkezini, Armutlu Atatürk AVM çarşısında bulunan esnafları, Tayfur Sökmen caddesinde bulunan esnafları Ocak petrol ofisi sahibi Davut Ocak’ı, İş insanı üretici Yahya Nalçabasmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde iş insanlarına kente kattıkları istihdam ve ekonomik katma değerden dolayı teşekkür eden Yapar, iş dünyası ile uyumlu çalışmalar yürüterek kent halkını el birliğiyle ayağa kaldıracaklarını söyledi.

MAHALLE ZİYARETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Başkan Adayı Yapar, 31 Mart’a dek aralıksız olarak mahalle ziyaretlerinin de süreceğini kaydetti. Yapar, son olarak beraberindeki heyetle birlikte Akasya, Oğlakören, Ovakent, Güzelburç, Gülderen, Ekinci, Saraycık, Kisecik, Günyazı, Bağrıyanık ve Havuzlar Mahalleleri’nde Antakya sevdalısı hemşehrileri ile bir araya geldi. 7’den 77’ye her kesimi ilgilendiren projelerini vatandaşlara aktaran Yapar, tüm ziyaretlerinden tam destek sözü alarak ayrıldı.

PROJELER YAPAR’SA İBRAHİM BAŞKAN YAPAR DEDİRTİYOR

Yapar, kent halkının tamamını ilgilendiren projeleri ile öne çıkmayı başardı. Somut projeler ile vatandaşları gönlüne giren Yapar, verdiği sözleri de 1 Nisan itibariyle tutmaya başlayacağını kaydetti. Yapar projelerle ilgili açıklamasında; “Köy Yaşam Merkezleri, mahalle sakinlerine yönelik çok amaçlı alanlar olarak tasarlanmaktadır. Taziye salonu olarak kullanılabilecek olan merkezler, kadınlar için eğitim, çocuklar için etkinlik ve gençler için ders çalışma alanları gibi hizmetler sunacak. İçerisinde muhtarlık ofisi, çalışma salonları ve oyun alanları gibi çeşitli birimler bulunacaktır. Merkezler, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal etkileşimlerini artırmak amacıyla hayata geçirilecek.

HAK SAHİBİ OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SOSYAL KONUTLAR

Depremzede vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla yeni bir sosyal konut projesi başlatıyoruz. Bu projede, belediyemize ait arazilerde modern ve kullanışlı yer evleri inşa edilecek. Küçük ve modern tasarımlarıyla dikkat çeken bu konutlar, hak sahibi olmayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi hedefliyor. Antakya Belediyesi, şehrin dokusuna uygun ve estetik bir görünüme sahip olan bu sosyal konutlar aracılığıyla, depremzede vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor. Bu proje, Antakya’nın dayanışma ve yardımlaşma geleneğini desteklemekte ve şehirdeki sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlayacak bir proje olacaktır.

KENTKAFE  (ŞEHİR İÇİ SOSYAL TESİSLER)

 Antakya KentKafe, şehrin çeşitli noktalarında hizmete sunulacak, yöresel lezzetlerin yanı sıra uygun fiyatlı ve kaliteli kafeteryalarıyla öne çıkan sosyal mekanlar olacaktır. Burası, özellikle gençlerin ve Antakya halkının keyifli vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği ve bir araya gelebileceği önemli noktalardan biri olacaktır. KentKafe Antakya’da dinlenme alanları, kafeteryalar ve rahat oturma alanları bulunacaktır. Bu mekanlar, dostlarla buluşmak, keyifli sohbetler etmek ve yöresel lezzetleri denemek için ideal bir ortam olarak Antakya halkımıza hizmet verecektir. Keyifkafe Antakya’da, gençlerimizin ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış günün her anında veya hafta sonlarını aileleri ile vakit geçirebilecekleri uygun fiyatla kaliteli hizmetin alındığı alanlar olacaktır. 

MAHALLE PARKLARI VE YEŞİL ALANLAR

Deprem sonrasında kaybolan yeşil alanları yeniden canlandırmak ve şehir sakinlerine nefes aldıracak yeni parklar oluşturmak için harekete geçiyor. Muhtelif bölgelerde planlanan parklar, modern tasarımları ve zengin peyzajları ile şehre canlılık katacak. Her yaştan insanın keyifli zaman geçirebileceği, spor yapabileceği ve doğanın tadını çıkarabileceği bu parklar, şehrimizi daha yaşanabilir kılma hedefiyle şekilleniyor. Antakya Belediyesi, yeşil alanların artırılmasıyla şehir sakinlerinin sağlığını ve yaşam kalitesini önemseyerek, güzel bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. Bu parklar, Antakya’nın doğal güzelliklerini yansıtarak hem yerel halka hem de ziyaretçilere keyifli bir atmosfer sunacaktır.

ANTAKYA KÖY ÜRÜNLERİ PAZARI

Dünyada pek çok örneği olan, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların el emeği ürünlerini gelire dönüştürebileceği “Köy Ürünleri Pazarı” projesi ilçemiz Antakya’da da hayata geçirilecek önemli projelerden bir tanesidir. “Köy Ürünleri Pazarı” haftanın belirli günleri gerek açık gerekse mevcut kapalı pazar alanlarına kurulacak, kırsal bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından yetiştirilen organik sebze, meyve, fide ve bitkiler ile el işi ve yöresel ürünlerin satılacağı yerler olacaktır. Bu sayede vatandaşlar, hem uygun fiyatlı organik ürünleri satın alma imkanı bulacak hem de üreticiler ekonomik hak kaybı yaşamadan kazanç sağlamış olacaktır.

ANTAKYA KENT KONSEYİ

Antakya Belediyesi olarak kentteki önemli aktörleri bir araya getirecek bir Kent Konseyi oluşturulacaktır. Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarlardan oluşan temsilciler, Antakya Kent Konseyi çatısı altında bir araya gelmesi sağlanacak. Dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmak yerine,  kapsayıcı olma ilkesine dayalı çalışmalarını sürdürecektir. Antakya Kent Konseyi, kentin tüm kesimlerini temsil ederek ortak kararlar almayı, kentteki sorunlara çözüm bulmayı ve kent yaşamını geliştirmeyi amaçlamaktadır.”

YAPAR SKM’DE MORAL DEPOLADI

31 Mart seçimlerinde başkanlığı kazanmaya en yakın aday olan Yapar, yoğun temposu arasında çalışmalarının arka planındaki ekibi çalışma alanlarında ziyaret etti. Seçim Koordinasyon Merkezinde görev alan yol arkadaşlarıyla bir araya gelen Yapar, açıklamasında şu ifadelere değindi; “Gece gündüz çalışan, emek veren Seçim Koordinasyon Merkezinde görev alan değerli yol arkadaşlarımla bir araya geldim. Emek edip gayret gösteren her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığım bu güç ile 31 Mart seçim gününü zaferle sonuçlandıracağız.” 31 Mart’ta seçimi kazanacaklarına emin olduğunu kaydeden Yapar, tüm vatandaşları Antakya Belediye Başkanlığı seçiminde kendisine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de Mehmet Öntürk’e destek vererek kentin geleceğinde söz sahibi olmaya davet etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.