DEPREMZEDE İLLERİN İHRACATI ARTI

DEPREMZEDE İLLERİN İHRACATI ARTI

Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı Şubat ayı ihracat raporunu açıkladı.

Rapora göre, Hatay gibi depremle mücadele eden iller, dikkat çekici bir şekilde ihracatta yükselişe geçti.

Hatay, 494 milyon dolarlık ihracatıyla, deprem etkisi altındaki iller arasında 11. sırada yer aldı. Bu rakam, geçtiğimiz aya göre %127,5’lik bir artışı temsil ediyor. Hatay’ın yanı sıra, Kahramanmaraş ve Osmaniye gibi diğer deprem yaşanan iller de önemli bir ihracat artışı kaydetti.

İstanbul, 4 milyar 294 milyon dolarlık ihracatla birinci sırada yer alırken, Kocaeli ve İzmir sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Bursa ve Tekirdağ da önemli ihracat rakamlarıyla dikkat çekti.

Deprem etkisi altındaki illerdeki ihracat artışı da dikkat çekici. Hatay, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya gibi iller, 2024 yılı Şubat ayında, deprem öncesi dönemdeki ihracat rakamlarını aşmayı başardı.

Gaziantep, Hatay ve Kocaeli ise geçen yıla göre en fazla ihracat artışı sağlayan iller arasında yer aldı. Gaziantep, 370 milyon dolarlık artışla başı çekerken, Hatay ve Kocaeli sırasıyla 277 milyon dolar ve 274 milyon dolarlık artışlarla öne çıktı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.