ÇİRKİN: ’HATAY, ÖZEL STATÜLÜ İL OLMALIDIR’

ÇİRKİN: ’HATAY, ÖZEL STATÜLÜ İL OLMALIDIR’

İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, Hatay’ın deprem yaralarının sarılması için özel statülü il olması gerektiğini belirtti.
İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin açıklamasında, “Hatay’a sonunda bir vali atanması yüreklerimize biraz olsun su serpmiştir. Az yetkili çok vali yerine, çok yetkili tek vali ve bunun Hatay valisi olması işleri kolaylaştıracaktır” diyerek, özel statüyü Türkiye’de Hatay’dan fazla hak eden bir il olmadığını aktardı.
‘TEK BİR YETKİLİ’
Milletvekili Şefik Çirkin’in açıklaması şöyle; “Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın istifası ile boşalan valilik makamı aylardır boştu, inanılır gibi değil ama öyleydi. Koordinatör valiler gayret ediyor, ancak o da karmaşa yaratıyordu. Öncelikle Vali Mustafa Masatlı Bey’e hayırlı olsun diyoruz, hoş geldiler! Artık halkın dertlerini paylaşacağımız tek bir yetkili olması sonuç almada bizi biraz rahatlatacak. Az yetkili çok vali yerine, çok yetkili tek vali ve bunun Hatay valisi olması işleri kolaylaştıracaktır. Fakat bu da yetmez! Valinin geniş yetkilerle donatılması, bakanlıkların bazı yetkilerini üzerine alması gerekmektedir. Bunun içinde yeni bir teklifimiz olacaktır.
‘HATAY, ÖZEL STATÜYÜ HAK EDİYOR’
Özel statüyü Türkiye’de Hatay’dan fazla hak eden bir il yoktur. Anavatana sonradan katılmıştır, herkesin gözü Hatay’dadır. Deprem sadece Hatay’da Milli Güvenlik sorunu yaratacaktır, başka ilde değil. Demografik yapısı korunmalıdır ve deprem bu yapıyı alt üst etmiştir. Depremden sonra ki karmaşa, sorunlara geç müdahale, bir türlü umut verilememesi yapıya hala zarar vermektedir. Özel statü ile valilerde ‘Özel Vali’ olacak ve biz vekiller asillerin sorunlarına vali marifeti ile daha çabuk çare olabileceğiz. Özel ve geniş bir bütçe olacaktır! Hatay daha çabuk ayağa kalkacak, umut yeşerecek, dönüş hızlanacaktır. Enkaz çalışmaları bile berbat bir düzende, son derece yavaş ve sağlıksız bir şekilde yürümektedir. Diğer dertlere değinmiyoruz, bu örnek yeter de artar bile. İktidarın sayın milletvekilleri cansiperane bir şekilde gayret etmektedir, bunu biliyor ve teşekkür ediyoruz.
‘İŞBİRLİĞİNE HER ZAMAN HAZIRIZ’
Bürokrasi de gayretlidir. Çünkü sonuçta insan bunlar halka düşman değiller. Ancak bu yetkilerle, ya da yetkisizlikle ancak bu kadar olur onu da biliyoruz. Biz de sorunları AK partinin değerli vekillerine İl Başkanına ve bürokrasiye iletiyoruz, ilgileniyorlar. Şimdi muhalefet zamanı değil, seçim bitti işbirliğine her zaman hazırız. Ancak bir türlü umut verilemiyor, moraller yükseltilemiyor. Bu da bir gerçek değil mi? O halde şimdi birlik zamanı! Haydi Hatay, haydi hükümet, hiç bir şeye geç kalmış değiliz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.