ALTINA TALEP DÜŞÜYOR

ALTINA TALEP DÜŞÜYOR

Dünya Altın Konseyi’nin üçüncü çeyrek verilerine göre, Türkiye’de altın talebi, sıkılaşmanın etkisiyle yıllık bazda yüzde 12’lik bir gerileme kaydetti ve 41,4 ton olarak gerçekleşti. Ancak, Türkiye’de yılın ilk üç çeyreğinde tüketicilerin toplam altın talebi 159,3 tona ulaştı, bu da 2013’ten bu yana en yüksek seviyeyi temsil ediyor. 2013 yılında Türkiye’de tüketicilerin toplam altın talebi 184,1 tonu bulmuştu.
Buna göre, 2023 yılının son çeyreğinde 25 tona yakın bir talep gerçekleşmesi durumunda, 2023 yılı altın talebinde bir rekor yılı olarak kayıtlara geçecek gibi görünüyor.
Türkiye Merkez Bankası (MB) ise aynı dönemde tüketici talebindeki gerilemeye rağmen net altın alımlarına devam etti. Üçüncü çeyrekte MB, net 39 ton altın alımı gerçekleştirdi ve böylelikle altın rezervleri 668 ton seviyesine ulaştı.
Dikkat çekici bir şekilde, küresel merkez bankalarının altın talebi bir önceki çeyreğe göre yüzde 120 artarak 337 ton oldu. Bu, küresel merkez bankalarının altın talebinin, 2022’nin üçüncü çeyreğinden sonra en yüksek üçüncü çeyrek rakamı olduğunu gösteriyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.