DEPREM ÖNCESİ ÖĞRENCİ SAYISI: 434 BİN 456, DEPREM SONRASI: 393 BİN

DEPREM ÖNCESİ ÖĞRENCİ SAYISI: 434 BİN 456, DEPREM SONRASI: 393 BİN

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında ‘İl Millî Eğitim Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.
Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında İl Millî Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Millî Eğitim Müdürü, İlçe Millî Eğitim Müdürleri katıldı.
Toplantının ana gündemini, ilimiz genelindeki millî eğitim durumu ve yapılan çalışmalar oluşturdu.

Vali Masatlı, “ilimizdeki eğitim faaliyetlerinin 2023-2024 eğitim-öğretim takvimine göre zamanında başlamış olması oldukça önemli ve sevindiricidir. Bu da çalışmalarımızın verimli olduğunu gösterir. Özellikle afet sonrası eğitim faaliyetlerinin başlaması demek, ilimizde hayatın yeniden başladığı anlamına gelir. Çünkü, eğitim faaliyetlerinin başlaması, birçok sektörün lokomotifi durumundadır ve birçok sektörü ekonomiye dahil etmekte, piyasayı canlandırmaktadır. Böylece şehrimiz, canlanıp hayat bulacaktır ve insanımız geleceğe dair daha umutlu olacaktır.” dedi.
TÜYSÜZ: DEPREM SONRASI ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK DÜŞMEDİ
İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, 25.09.2023 tarihli Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü İstatistikî Raporu’nu sundu.
Raporda, Deprem öncesi 05.02.2023 tarihi itibarıyla 434 bin 456 olan öğrenci sayısının eylül ayının üçüncü haftası itibarıyla sistemde kayıtlı 393 bin ve öğretmen sayısının da 22 bin 197 olduğu dile getirildi.
Bu güncel verilere bakıldığında sistemde kayıtlı olan öğrenci sayısının deprem öncesi sayıya çok yaklaştığı belirtildi.
Yine ilçe bazlı okulların bakım onarım, çatı yapımı gibi konuların yanında öğrencilerimizin yerleştirilmesi, öğrenci servisleri, taşımalı eğitim ve öğretmenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner kentlerde misafir edilmelerinin de ele alınıp değerlendirildiği toplantıda, öğretmenlerin rahatı için gerekenin yapılmakta olup konteyner kentlerin temizliği de aksamadan yapıldığı ifade edildi.
Okul Öncesi Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerindeki kursların önemine değinildi ve bu kurslara gerekli yönlendirmelerin yapılması gerektiği vurgulandı.
ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINI ARTTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Harun Tüysüz şöyle devam etti: “8. ve 12. sınıfların merkezi sınavlara girecek olmaları hasebiyle sınavlara sağlıklı ve verimli çalışabilmeleri için gerekli planlamaların yapılması gerektiğinin altı çizilen toplantıda Valimiz, okullarımızda öğrencilerimizin başarısını arttırarak onların sınavlarda güzel dereceler elde etmesini sağlamak, şehrimizin imajı için ehemmiyet arz eder. Böylesi zor zamanlarda elde edilen başarılar, tekrar ayağa kalktığımızın göstergesidir. Devletimiz tüm imkan ve kurumlarıyla eğitimi önceliği kabul ederek çalışma, plan ve projelerini buna göre yapmaya devam etmektedir.”
Daha sonra Valimiz, ilgili kurum ve kuruluş yetkililerine eğitimle ilgili çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesi için hiçbir aksama ve gecikme olmaması talimatını verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.