DEPREMİN YIKIMI EKRANDA GÖRÜNENDEN DAHA BÜYÜK

DEPREMİN YIKIMI EKRANDA GÖRÜNENDEN DAHA BÜYÜK

AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin yıkıcılığının ekranlarda görünen ve haberlere yansıyandan çok daha büyük olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde Hatay’da ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin araştırılması amacı ile Meclis araştırması açılması talebi ile TBMM oturumunda parti grubu adına söz alan Karahan, “Depremin yıkıcılığı ekrandan ve haberlere yansıyandan çok daha büyüktür. Bunu Antakya’nın ilçeleri olan Antakya’yı, Kırıkhan’ı, Defne’yi, Samandağ’ını, İskenderun’u ve Hassa’yı görmeden, harap olmuş sokaklarında dolaşmadan anlamak mümkün değildir.” dedi.

BAKANLARIMIZ HALALLİNDE ÇALIŞMALAR YAPTI

“İnanıyorum ki pek çok partiden milletvekili arkadaşlarımız, Hatay’a gelerek yıkımın büyüklüğünü birebir görmüştür.” diyen Karahan, “Böyle bir afet karşısında ilk andan itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca ilimize gelerek, çalışmaları yerinde takip etmiş ve tüm bakanlar kurulu toplantılarında bakanlarımıza, deprem bölgesi ile ilgili gece gündüz çalışarak bir an önce yaraların sarılması talimatını vermiştir. Tüm bakanlarımız, deprem bölgesini ziyaret ederek, mahallinde çalışmalar yapmış ve bu konudaki bilgilendirme toplantılarına muhalefet partili milletvekilleri de davet edilmiştir”

175 KONTEYNER KENT KURULDU

“Bakanlarımız Hatay’daki deprem yaralarını sarmak için bütün birimleriyle çalışmaya devam etmektedirler. 6 Şubat tarihinden itibaren hava ve yol şartlarına rağmen devletimiz ve vatandaşlarımız tarafından Hatay’a binlerce TIR, battaniye, gıda, temizlik, ilaç gibi temel ihtiyaç maddelerini ulaştırmışlardır. Barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla, hızla çadır ve konteyner kentler kurularak, depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bugün itibariyle 175 konteyner kentte toplamda 51 bin 305 hane yerleştirilmiş olup, 149 bin 185 insanımızın geçici barınma ihtiyacı karşılanmıştır” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.