DEPREMZEDELER İÇİN EŞOFMAN DİKİYORLAR

DEPREMZEDELER İÇİN EŞOFMAN DİKİYORLAR

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda tasarımı öğrencileri, 6 Şubat depremi sonrası öksüz kalan çocuklara eşofman ve konteynerdeki çocuklar için kukla yapıyorlar.

On bir ili etkisi altına alan ve Hatay’da ağır kayıplara yol açan Asrın depreminin yaralarının sarılması için öğrenciler canla başla okullarında el emeği göz nuru dökerek üretim yapıyorlar. İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda tasarımı teknolojileri alan şefi Özlem Eren, öğrencileri ile birlikte depremde anne ve babalarını kaybetmiş 80 çocuk için eşofman imal ettiklerini söyledi. Eren,” Meslek Lisesi öğrencileri Hayata dokunuyor projesi kapsamında 6 Şubat depreminden etkilenen öncelikle annesini ve babasını kaybetmiş 6-8 yaş gurubu çocuklarımıza 80 takım olmak üzere eşofman takımları hazırlıyoruz.  Burada öğrencilerimizle yapılan eşofman takımları konteyner kentlerde yaşayan çocuklara dağıtılacak. Kendi örgün öğrencilerimizin yanı sıra açık liseye gelen öğrencilerimiz de bu projede yer aldılar. Takımları tamamlar tamamlamaz sahiplerine teslim edeceğiz. Biz bu projede olmaktan büyük gurur duyuyoruz. ”dedi.

KONTEYNER DE Kİ ÇOCUKLARA KUKLA

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çocuk gelişimi alanı öğretmeni Gülsüm Şirin, el kuklalarını öğrencileri ile birlikte üreterek depremde anne ve babalarını kaybetmiş çocuklara depremi yaşayan çocuklara hediye olarak vereceklerini belirterek,”Çocuklarımızın yüzünde gülücükler olsun istiyoruz. Bir nebzede bu gülücükleri oluşturabilme istiyoruz. Çabamız ona. ”dedi.

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi alanı ve çocuk gelişimi öğretmeni Fatma Beydilli, “Okulda ürettikleri kuklaları hediye etmelerinin yanı sıra çocuklarla birlikte gidip onlarla bir drama çalışması yapmayı, kuklalarla bir hikaye anlatmayı planlıyoruz. Hem kendi öğrencilerimiz için bir uygulama hem de deprem psikolojisini yaşamış çocuklarımız için de değişiklik olsun. Çocuklar birazcık farklı gurupta öğrencilerle birlikte farklı bir etkinlikle iletişim kursunlar istiyoruz. Bizler alan öğrencilerimizle birlikte meslek lisesi öğrencileri hayatlara dokunuyor projesinde özellikle depremde anne babasını yitiren çocuklarımıza el kuklaları yapıp hediye edeceğiz onların bir nebze de olsa yüzlerin de gülücükler olsun diye çabamız bunadır” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.