KABAK LİFİNİN BU KADAR TERCİH EDİLMESİNİN SEBEBİ DOĞAL VE SAĞLIKLI OLMASI

KABAK LİFİNİN BU KADAR TERCİH EDİLMESİNİN SEBEBİ DOĞAL VE SAĞLIKLI OLMASI

Antakyalıların yoğun ilgi gösterdiği kabak liflerine diğer şehirlerden talep olduğu gibi yurt dışına da ihraç ediliyor. Antakya Uzun Çarşı aktarlarında tüketicisine sunulan kabak lifleri, ciltteki ölü deriyi temizlediği ve kan dolaşımına yardımcı olduğu biliniyor.

Bilindiği üzere kabağın kuruması ve ardından dış kabuğunun soyularak kabağın iç kısmından lif elde ediliyor. Doğal lif olmasından kaynaklı yoğun ilgi gördüğünü söyleyen aktarcılar, lifin banyo lifi ve bulaşık süngeri olarak kullanıldığını ifade ettiler. Çarşı esnafı, “Yılların geleneği ve ürünüdür aslında. Eskiden böyle yeni nesil lifler, süngerler yoktu. Doğada kendiliğinden yetişen ve ayrıca çiftçiler tarafından üretilen kabakların içi sıkça kullanılırdı. Hala da bilen biliyor ve kabak lifi dışında ürün kullanmıyor. Yurt dışı ve yurt içi çok fazla kargomuz oluyor bu şekilde. Lifin bu kadar tercih edilmesinin sebebi doğal ve sağlıklı olması. Ölü deriyi atıp, kan dolaşımını hızlandırıyor. Bakteri oluşumunu en aza indiriyor. Hamamlarda kese görevi görüyor” dediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.