DR. SÖNMEZ ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

DR. SÖNMEZ ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, “Dünya Emzirme Haftası” dolayısıyla hastanede kurulan standı ziyaret etti.

Anne sütünün önemine vurgu yapılması amacıyla kurulan standa gelen vatandaşlara bilgi veren Sönmez, anne sütünün bebeğin yaşamındaki önemine vurgu yaptı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF Katkılarıyla 1-7 Ekim tarihleri tüm dünyada olduğu gibi Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de etkinlik düzenlendiğinin altını çizen Sönmez, “Anne sütü, annenin kendi bebeği için özeldir, yenidoğan bebeğin sindirim sistemine ve böbreklerine uygun yoğunlukta, içerikte ve protein oranındadır. Bebek için gerekli vitamin ve mineralleri de içerir. Anne sütü bebeğin gelişim ve büyümesine oldukça fazla katkı sağlar. Bebeğin beslenmesi, ilerleyen yaşlarda zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimini de doğrudan etkiler. Bebekte güven duygusu oluşur ve anneye karşı olumlu bağlanma gelişir. Anne ve bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir” dedi.

ZİYARETÇİLER ANNE SÜTÜYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi basın biriminden gerçekleşen program ile ilgili açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF Katkılarıyla 1-7 Ekim tarihleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Emzirme Haftası” olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eğitim Birimi tarafından emzirmenin ve anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla hastanemizde etkinlik standı kurulmuş olup, hastanemize gelen ziyaretçilerimize bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.  Standımızı ziyaret eden Başhekimimiz Dr. Sıtkı SÖNMEZ ve beraberindeki idarecilerimiz de bu anlamlı etkinliğe destek vererek anne sütünün önemine dikkat çekmişlerdir” denildi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.