DÜNYA BANKASI’NDAN HATAY’A HİBE MÜJDESİ

DÜNYA BANKASI’NDAN HATAY’A HİBE MÜJDESİ

Dünya Bankasının deprem bölgesinde kalan illerin imarı için onayladığı 1 milyar dolarlık kredi miktarı Hatay’da sevinç yarattı.

Hataylılar kentin ayağa kalkabilmesi için gerekli olan para miktarının çok yüksek olduğunu dolayısıyla katkı sağlayan herkese minnettar olduklarını söylediler. Dünya Bankası, ‘Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi’ kapsamında aralarında Hatay’ın da bulunduğu deprem bölgesine 1 milyar dolarlık kredi finansmanını onayladı. Kredinin 684,8 milyon dolarlık kısmının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına tahsis edildiği gelen bilgiler arasında yer aldı. Çevre Şehircilik Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının deprem bölgesinde kırsal alanlarda yapacağı konutlarda, 388,3 milyon dolarlık kısmı ise Bakanlık bünyesindeki İller Bankasının (İLBANK) deprem bölgesindeki altyapı projelerinde kullanılacak” dendi.

KENTLERDEKİ TESİSLER YENİLENECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verilecek 296,5 milyon dolarlık kredinin, kırsal alanlardaki köy evleri ile ahırların inşa edilmesinde ve sosyal donatıların hazırlanmasında katkı sağlayacağı belirtildi. Kredinin karşılıksız olarak verilecek 388,3 milyon dolarlık kısmının İLBANK’ın deprem bölgesinde yapacağı altyapı projelerinde kullanılacağı açıklanırken, temin edilen krediyle birlikte çalışmaların daha da genişleyeceği ifade edildi. Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu kapsamda deprem bölgesinde, su, yağmur suyu şebekesi, katı atık yönetim tesisleri ve belediye itfaiye istasyonları ile hasar görmüş olan acil durum müdahale ve belediye ekipmanları, itfaiye ve kurtarma araçları ile katı atık toplama araçlarının yenileneceğini bildirdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.