EĞİTİM HATAY’A NEFES OLACAK

EĞİTİM HATAY’A NEFES OLACAK

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, Hatay’ın eğitim vizyonunu yeniden şekillendirmeyi ve öğrencileri Türkiye Yüzyılı’na hazırlamayı hedefleyen Hatay Eğitim Vizyonu Çalıştayı, Hatay EXPO İstasyonda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Ana teması yenilikçilik ve etkinlik olan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Vali Yardımcısı Gökay İçen, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ayhan Culhacıoğlu, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Sözer, İl Müdür Yardımcısı Selim Yiğit, İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, tüm ilçelerden idareci ve öğretmenler katıldı. Birlikte başaracağız şiarıyla ilimizdeki tüm eğitim paydaşlarını bir araya getiren çalıştayın açılış konuşması İl Müdürü Tüysüz tarafından yapıldı.

TÜYSÜZ: EĞİTİMİN GELECEĞİNİ TASARLIYORUZ

Böyle değerli ve önemli bir çalışmanın açılışını yapmaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İl Müdürü Tüysüz: “Bu toplantının, ilimizin eğitim kalitesini ulusal ve bölgesel düzeyde yükseltme yolundaki çabalarımızda yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.” dedi. Tüysüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çalıştay, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin temelleri üzerine kurulu yenilikçi bir eğitim yaklaşımını temsil etmektedir. Bu model, bizi sadece bilgi sahibi bireyler yetiştirmekten öte, aynı zamanda ahlaklı, sorumlu ve küresel vatandaşlık bilincine sahip gençler yetiştirmeye teşvik ediyor. Maarif Modeli, öğrencilerimizin her yönüyle gelişimini destekleyecek şekilde tasarlanmış bir eğitim felsefesinin ürünüdür. İki gün sürecek olan bu çalıştayda, eğitim alanında yenilikçi ve etkili vizyon projelerini tasarlamak ve bu projeleri ilimizde uygulamaya koymak temel amacımızdır. Çalıştayımızın ilk günü, eğitimdeki mevcut durumumuzu değerlendirip, geleceğe yönelik stratejik hedefler belirleme üzerine yoğunlaşacağız. İkinci gün ise, somut projeler üretme ve bunları hayata geçirme stratejilerini geliştirme üzerine çalışacağız. Her biriniz, burada öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, akademisyenlerimiz ve diğer eğitim profesyonellerimiz olarak, ilimizin eğitim geleceğini şekillendirmede kritik bir role sahipsiniz. Sizlerin deneyimleri ve bilgi birikimi, yeni eğitim projelerimizin mimarları olarak bu modelin ilimizdeki uygulamalarını şekillendirecektir. Çalıştayımız boyunca, STEM, spor, genel eğitim kalitesi, okuma kültürü, okul öncesi eğitim gibi çeşitli konularda odaklanmış çalışma masaları olacak ve her bir masa, belirlenen konular üzerinde yoğunlaşarak, bu alanlarda projeler geliştirecektir. Bu süreç, moderatörlerimizin rehberliğinde, interaktif ve iş birlikçi bir tartışma ortamında yürütülecektir. Bu önemli çalışmanın bir parçası olmayı seçerek sorumluluk alan tüm katılımcılarımıza bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Değerli fikir ve önerilerinizle bu sürecin zenginleşeceğine ve birlikte Hatay’ımızı eğitimde bir model il yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimize olan inancım tamdır.”

MASATLI: ÜLKÜMÜZ HATAY’I ESKİSİNDEN DAHA İYİ HALE GETİRMEKTİR

İl Müdürü Tüysüz’ün ardından Vali Masatlı da bir konuşma yaptı. Vali Masatlı, ilimiz eğitim yöneticileri ve öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan zorlukları, zor zamanlarda her faaliyette ön saflarda gönüllü olarak çalışan öğretmenlerimizin fedakârlıklarını unutamadığını dile getirdi. Depremin yıkıcılığı kadar Hatay’ın yeniden toparlanma hızıyla da literatüre geçtiğinin altını çizen Vali Masatlı, “Depremden bu yana 67 yeni okul yaptık. İnşa çalışmalarımızı tamamladığımızda deprem öncesinde 14.700 olan derslik sayımız 16.700 olacak. İlimizi her alanda ve her anlamda eskisinden daha iyi duruma getirme ülküsüyle durmaksızın çalışıyoruz.” dedi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından program, Erzin Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin mini konseri ve resim sergisinin açılışı, AR-GE Birimimizden Cihangir Girişken’in çalıştay sunumuyla devam etti. İlimizin eğitimdeki liderliğini pekiştirme ve ulusal eğitim politikalarına yön verme kapasitesini artırma potansiyeli taşıyan bu önemli etkinlikte açılış töreninin ardından, katılımcıların STEM’den spor ve eğitim teknolojilerine kadar 9 farklı alanda projeler geliştirecekleri atölye çalışmalarına geçildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.