MEMLEKET PARTİSİ HATAY’DA KAŞGÖZ’E EMANET

MEMLEKET PARTİSİ HATAY’DA KAŞGÖZ’E EMANET

Memleket Partisi Hatay 1. Olağan İl Kongresi Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Mevlüt Dudu ve Prof. Dr. Nurdan Demirbağ ve kongre üyelerinin katılımıyla Antakya Helena Center toplantı salonunda gerçekleştirildi.Divan başkanlığını CHP İzmir eski milletvekili ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi’nin yaptı. Kongreye divana yapılan tek aday başvuru listesi ile gidildi. Hatay siyasetin kıdemli isimlerinden Hüseyin Ata Kaşgöz’ün İl Başkanı seçildiği kongrede listede önemli isimler yer aldı.

Kongre açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Partisi’nin değişmez 6 ilkesinden bahsetti. Bu kurallara uymayanların Memleket Partisi ile siyaset yapamayacağına değindi. Atatürk’e saygısı olmayanların, terör ile arasına mesafe koyamayanların, insanlar arasında etnik kimlik ayrımı yapanların, doğaya, çevreye saygılı olmayanların, kadına, çocuğa sevgi ve saygı besleyemeyenlerin ve rant peşinde koşanların partilerinin çatısı altında bulunamayacaklarını dile getirdi. Bu salona baktığımda karşımda gözleri ışıl ışıl parlayan inanmış bir topluluk görüyorum dedi.

Hatay’ın tarım ve tarıma dayalı ekolojik zenginliğini tanıtıp ona sahip çıkmak Memleket Partisinin çalışmaları arasında olacağını belirten Nurdan Demirbağ bu konunun kendi ihtisas alanı içerisinde olduğunu dile getirdi. “Tarımda kendi kendimize yetmeliyiz. Ülkemiz zengin topraklara sahip. Hatay Türkiye’de bulunan bitki örtüsünün %10’una sahip. Bu zenginlikten faydalanmalıyız. Hatay ve Türk tarımını kapitalizmin insafına bırakamayız” şeklinde konuştu. Sözlerini birlikte yöneteceğiz birlikte başaracağız diyerek tamamladı.

Daha sonra söz alan milletvekili Mevlüt Dudu, 17 Mayıs’ta kuruluş dilekçesi verildiğini ve çok kısa sürede birçok ilde ve ilçede teşkilatlanmalarının tamamladığını ifade etti. Çalışmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Dudu, ” Bu başarı hepimizin. Tüm il, ilçe, partili üyelerimize ve bu davaya gönül vermiş tüm halkımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Teşkilatlanmalardaki başarıyı il başkanlarının özverili çalışmalarına borçlu olduklarını söyleyen Milletvekili Dudu; “birileri bir yerlerden para aldığımızı iddia ediyor, gelsinler burada il başkanımızla konuşsunlar herkes partisi için kendi cebinden para harcıyor” dedi. Üyelerinin davaya gönül vermiş insanların bir araya geldiği topluluk olduklarına dikkat çekti.

Siyasette uzun yıllar geçirdiğini, zaman içerisinde çok şeyler yaşadığını söyleyen Hüseyin Ata Kaşgöz, “biz kimsenin devamı ya da onları bölmeye çalışan bir parti konumunda değiliz. Biz sözümüzün gereğini yapacağız. İnandığımız doğruları halkımıza anlatarak gerçek ve dürüst siyasetin öncüleri olacağız ” cümlelerinin altını çizdi.

Hatay siyasetine renk getireceklerini, doğruları söyleyeceklerini ve her zaman halkın yanında olacaklarını ifade eden Kaşgöz, ‘’kimseyle bir kavgamız yok. Biz Hatay’da kaç milletvekili ve kaç tane belediye başkanlığı alabiliriz. Bunun çalışmaları içerisinde olacağız’’ şeklinde konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.