EĞİTİMDEN BEKLENTİLER

EĞİTİMDEN BEKLENTİLER

EĞİTİMDEN BEKLENTİLER

Eğitimin temel amacı; bireyi içinde yaşadığı topluma ve değişen dünya ihtiyaçlarına hazırlamaktadır. Daha iyi bir müfredatla başarı sağlanabilecek iyi bir eğitim sistemi hayata geçirilmelidir ve en önemlisi çocukların psikolojisini alt üst eden sınavla yetiştirme sistemine son verilmeli. Eğitim sistemimiz giderek kopuk ve gereksiz bilgilerle donaltılmıştır.

Kişisel gelişim için oldukça önemli olan felsefe, psikoloji gibi son derece önemli derslere önem verilmeli. Öğrencilerin kendilerini tanımalarına fırsat verilmeli.Tüm öğretmen ihtiyacı kadrolu olarak karşılanmalı. Eğitim ve öğretmen yetiştirme sistemi daha çok ciddiye alınmalı. Öğrencileriyle mutlu olan, üzülen sadece öğrencilere değil velilere de bişeyler öğretmeye çalışan, öğrencileri çalışmaya, okumaya , düşünmeye zorlayan tayin beklemeyen aza kanaat eden öğrencilerin yeteneklerini üst düzeye çıkararak bir sistem kurulmalıdır. Sınıf mevcudu azaltılmalıdır. Dünya eğitim sisteminde 1. Sırada olan Fillandiya’ya bakalım. Fillandiya’lı çocukların zorunlu okula başlama yaşı yedidir. Finli öğrenciler eğitim hayatlarının ilk altı yılı hiçbir şekilde not verilmiyor. Öğrenciler bir sınav sistemine tabi tutulmuyor. Günde sadece dört saat ders görüyorlar. Öğrencilere ödev verilmiyor, özel okul yok. Eğitim herkese eşit imkan sağlamak olarak benimseniyor. Öğrencilerin mutluluğuna, mutlu bireyler yetşiştirmeye önem verilmektedir. Elbetteki ülkemizin bu sistemi uygulayacak yeterliliği yok . Ama ezbere dayalı olmayan öğrencileri robotlaştırmaya çalışmayan herkesin kendi ilgi alanına göre yetiştirmeye çalışan bir sisteme ihtiyacımız olduğu kesin. Aslında bakarsanız türk eğitim sisteminin sorunları dünya eğitim sisteminde var olan sorunlardır. Her yönetim kalıcılığı pekiştirmek ve itaatkar bir jenarasyon oluşturmak için müfredat veya yasa üzerinde değişiklik yapar. HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.