“Elektriği kesen bedelini ödesin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, elektrik kesintileri ile ilgili Kanun Teklifi verdi.

“Elektriği kesen bedelini ödesin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, elektrik kesintileri ile ilgili Kanun Teklifi verdi. TBMM Başkanlığına verdiği Kanun teklifine tüm partilerden destek isteyen Topal, “Elektrik kesen şirket, vatandaşa bedel ödesin” talebinde bulundu.
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, elektrik kesintileri ile ilgili 3 maddeli Kanun Teklifi´nde “Deprem, ve sel gibi doğal afetler dışında, her ne sebeple olursa olsun bir fatura döneminde enerji kesintisi toplam olarak bir saati geçtiği (bir saat dahil) taktirde, ilgili dağıtım şirketi enerjisi kesilen tüketicinin ilgili döneme ait fatura bedelinden yüzde on indirim yapar” paragrafının 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu 17.Maddesinin 8. fıkrasının sonuna gelmek üzere eklenmesi önerisinde bulundu.
Konuya ilişkin yaptığı açıklamada da Milletvekili Topal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Her ne sebeple olursa olsun bir fatura döneminde enerji kesintisi toplam olarak bir saati geçtiği taktirde, ilgili dağıtım şirketi enerjisi kesilen tüketicinin ilgili döneme ait fatura bedelinden yüzde on indirim yapsın. Geç ödenen faturalardan anında gecikme faizi ve açma kapama bedeli alan dağıtım şirketleri, vatandaşın elektriğini kestiğinde neden bunun bedeli ödemiyor. Elektrik dağıtımı artık bir kamu hizmeti olmaktan çıkıp, ticari faaliyet halini almıştır. Yani artık abone yok, müşteri vardır. O zaman piyasa kuralları işlesin ve yaptırım tek taraflı olmaktan çıkarılsın. Vatandaşın mağduriyeti üzerine kurulmuş bir düzen ne adil, nede ahlakidir.” HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.