HATAY’IN AHİLERİ BAYRAMLARINI KUTLADI

HATAY’IN AHİLERİ BAYRAMLARINI KUTLADI

Anadolu Kültürünün içinden gelen Ahilik Haftası bu sene de ülke genelinde kutlandı.  Antakya’da da yapılan kutlamalarda Covid-19 tedbilerine riayet gösterildi.

14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında, Hatay’da yılın ahisi seçilen isim İsmail Toklucu oldu.

Gerçekleşen kutlama programlarında ilk olarak Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve esnaf odası başkanlarının da katıldığı törende Ulus Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Bugün Ahilik kutlamalarımıza Atatürk anıtı önünde çelenk sunma, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızı okuyarak başladık. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yâd ettik. Törene Antakya Belediye Başkanımız esnaf dostu sayin İzzettin Yılmaz ağabeyimiz ATSO heyeti ve oda başkanlarımız katıldılar.” dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından Antakya Belediye’nin gerçekleştirdiği Uzun Çarşı’nın 1.etap restorasyon töreni düzenlendi. Çarşı içerisinde düzenlenen programa AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik,  Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Buradaki programın ardından tarihi Uzun Çarşı esnafı ziyaret edildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.