ÇOCUKLUĞUMUZUN ŞEKER LEZZETLERİ UZUN ÇARŞIDA

ÇOCUKLUĞUMUZUN ŞEKER LEZZETLERİ UZUN ÇARŞIDA

Bir dönemin çocukluğunun şeker lezzetleri olan Meyveli şekerler, Mülebbes şekeri, Kaynana şekeri,Meyveli Akide şekerleri,Naneli Akide,Susamlı Akide,İstanbul Akide,Bonbon Akide,Karkiş şekeri,Hedik şekerleri ve Tarçınlı şekeri belkide hiç unutamayacaksınız. Peki çocukluğunuzdaki bu şekerlerden hangilerini hatırlıyorsunuz? Bizde bu lezzetleri unutmadığımız için soluğu Tarihi Uzun Çarşı’nın üçüncü kuşak şekercisi olan Bülent Öğütmen’in yanında aldık.Raflarda her daim yerini muhafaza eden rengarenk şekerler bizi çocukluk yıllarımıza götürdü adeta. Şekerleme çeşitlerinin günümüzdeki kadar olmadığı  eski dönemlerin şeker çeşitleri Öğütmen ailesi ile üç kuşaktır aynı lezzetle halleri ile müşterilere sunuluyor. Büyüklerinden devraldığı bayrağı  başarılı bir biçimde taşıyan Bülent Öğütmen ,Rengarenk şekerleri ile Tarihi Uzun Çarşı’ya gelenlerin uğramadan gidemedikleri bir adres durumunda.

Asrın felaketi sonrası büyük yıkımın yaşandığı Tarihi Uzun Çarşı’da aynı yerinde hizmete devam eden işletmede Antakya telaffuzu ile Karkiş şekeri,Hedik şekerleri,Kaynana şekeri,Meyveli Akide şekerleri,Naneli Akide,Susamlı Akide,İstanbul Akide,Bonbon Akide,Meyveli şekerler ,Tarçınlı şeker ve Mülebbes şekeri ilk etapta gözümüze çarpan şekerler olmakla beraber daha bir çok çeşit nostaljik lezzet ile günümüzün çikolata çeşitlerini bulabiliyorsunuz.

Yüzünden hiç eksiltmediği gülümsemesi ile bizleri karşılayan Üçüncü Kuşak Şekerci Bülent Öğütmen Antakya insanının misafirperverliğine yakışır bir biçimde eline aldığı şeker kavanozundan bize ikram ettiği şekerler ile bizi karşılarken bizde özlenen nostaljik şeker lezzeti ile kendisini dinlemeye başladık.

Bir dönemim muhteşem şeker lezzetlerini yalnız kaldığından dolayı artık üretemediğini belirten Bülent Öğütmen, Duygu dolu gözleri ile geçtiğimiz yıl rahmetli olan babası Cemil Öğütmeni ve Rahmetli dedesi Ali Öğütmeni rahmet ile anarak başladığı açıklamasında:” Rahmetli büyüklerim bu lezzetleri en leziz ve en hijyenik biçimde üretim yaptılar uzun yıllar boyunca. Bende çocukluğumdan itibaren hep yanlarındaydım ve hali ile onlar kadar olmasa da bende şeker yapımını öğreniyor ve günden güne kendimi geliştiriyordum.Bugün ben her ne kadar  iyi bir usta olsam da işyerinde yalnız olduğumdan maalesef şeker üretimi yapamamaktayım.Bu alanda bu işi en iyi yapan Bursa ve İstanbul firmalarından  getiriyorum.Bir çok müşterimiz dükkanımıza uğradığında “Aaaa bu şekerleri uzun zamandır görmemiştik” diyerek tarihte tatlı bir yolculuk yapıyorlar.Antakya hedik geleneğinde kullanılan hedik şekerleri sadece bizde bulunmaktadır.Yine yöre insanımızın tabiri ile Karkiş şekeri ve Akide şekerinin en zengin çeşidi bizde bulunmaktadır. Nostaljik şekerlerimizin yanında çikolata çeşitleri,Lokum çeşitleri ve yöremiz lezzetlerinden kerebiçin olmazsa olmazı köpüğü işyerimizde bulundurmaktayım.Nostaljik şekerler konusunda gördüğüm ilgiden son derece memnun olduğumu belirterek tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum.Herkesi Tarihi Uzun Çarşı Pöç Kasabı bitişiğindeki işyerimize bekliyoruz.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.