Meşale Gazetesi

ENGELLERİ AŞALIM CAMİDE BULUŞALIM

ENGELLERİ AŞALIM CAMİDE BULUŞALIM

Hatay İl Müftülüğü tarafından ayda bir defa düzenlenen “Engelleri Aşalım Camide Buluşalım” etkinliğinin 2022 yılının son programı Habib-i Neccar Camii’nde düzenlendi.

Engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği arttırmak için düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, İl Engelli Koordinatörleri Ayvaz Yanmaz, Mevlüde Çapur, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Burhan Karadeniz İl Gençlik Koordinatörü Serkan Sarıkaya, Hatay Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Canbulat, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Öğle namazına müteakip Kırıkhan Delibekirli Cami İmam Hatibi Muhammed Parlak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Habib-i Neccar Camii İmam Hatibi Fetullah Uğraş’ın okuduğu ilahiler ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay yaptığı konuşmada; “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından organize edilen “Cami-Engelli Buluşması” programı tüm illerde ve ilçelerde her ayın son Pazar günü idrak edilmektedir. 2022 yılının son Pazar günü olan bugün Habib-i Neccar Camimizde engelli kardeşlerimize farkındalık oluşturmak adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile İl Engellilik Koordinatörlüğümüze, Cami görevlilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İlk peygamber Hz Adem (a.s.) döneminden bugüne kadar her dönemde engelli insanlarımız olmuştur. Bir insan ya engellidir; ya engelli yakınıdır; ya da engelli adayıdır. Hatay Müftülüğü olarak engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu programların konu ile ilgili hassasiyetimizi gözler önüne serdiğini düşünüyorum. Hiçbir engel Allah’a kul olmaya, Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ümmet olmaya engel değildir.” dedi.

“Engelleri Aşalım Camide Buluşalım” programının finalinde okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Hatay İl Müftülüğü görevlileri tarafından katılımcılara ikramlarda bulunurken tüm katılımcılara Diyanet yayınlarından kitaplar hediye edildi. Ayrıca bayanlara çiçek takdiminde bulunuldu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.