ET VE TAVUK TÜKETİMİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

ET VE TAVUK TÜKETİMİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Eurostat’ın verilerine göre, Türkiye’de her 10 kişiden sadece 4’ü iki günde bir et, tavuk veya balık tüketebilecek mali güce sahip durumda. Avrupalıların %97’sinin düzenli olarak bu protein kaynaklarını tükettiği bir ortamda, Türkiye’de bu oran %58.5’e gerilemiş durumda.

Ekonomik zorluklar ve hızla yükselen fiyatlar, vatandaşların önemli besin kaynaklarına ulaşmasını engelliyor. Türk Lirasındaki hızlı değer kaybı da bu durumu daha da kötüleştiriyor.

Eurostat’ın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan aldığı verilere göre, Türkiye AB ortalamasını 5’e katladı. Türkiye’de iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamayanların oranı yüzde 41.5’e ulaşırken, bu oran AB ülkelerinde %8.3 seviyesinde kalmış durumda.

TÜİK’in en güncel verilerine göre, 2023 yılında da Türkiye’de vatandaşların yüzde 39.2’si iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamadığını belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.