BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ DÖNMEK İSTİYOR

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ DÖNMEK İSTİYOR

Bayır Bucak Türkmenleri Derneği Başkanı Garip Şandır, Türkmenlerin Bayırbucak dışında yaşayamayacaklarını belirterek, Bayırbucak’ın güvenli hale gelmesi ile buradaki Türkmenlerin Suriye’ye döneceklerini belirtti.

Şandır yaptığı açıklamada; ”Afrin’de bizim kontrolümüz altında olan yerde bir yürüyüş yapıldığını duydum. Bu yürüyüşte sığınmacıların belli yerler yerine geldikleri topraklara dönülmesini isteyen düşüncelerini söylemişler, yani bülbül misali “Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım” demiş. Bu anlamda herkes yaşadığı toprağı vatan bilir, benim için Türkiye toprağa mukaddes ve baş tacı ama Hatay önemli, Hatay ilçelerinde de İskenderun önemlidir. Hiçbir Türkmen Bayır Bucak dışında iskan edilmez. Başka yerden evde yapsanız, işte yapsanız yüz kişiden üç kişi gider. Bayır Bucak olursa yüz kişiden doksanı gider. Bu mesele diğer sığınmacılar içinde geçerlidir. Biz yeni iskan yaparak, buradaki sığınmacıların can ve mal güvenliğini sağlamak büyük faturası vardır. Karşı emelleri olan devletlerle ter düşeceğiz ve sorun yaşamaya devam edeceğiz. Bunun yolu da Sayın genel başkan Devlet Bahçeli’nin dediği gibi “çıkan affı değerlendirmek gerekir” önerisini değerlendirmek lazımdır. Bu af nedir? Buraya ilk gelenler 15 yaşına gelmiştir. 25 Yaşına gelenler var, bunlar askere gidecek mi? Bunlar devletler arısında görüşülmelidir. Sığınmacıların can güvenliğini orada sağlamak lazımdır. Sayın Doğu Perinçek’in sürekli söylediği “Suriye ile görüşelim” son derece doğrudur. Rejim ile görüşüp, çözdüğümüzde iki şey kazanacağız, birincisi 9 milyon sığınmacının bakımından kurtulduğumuz gibi ora ile yapacağımız ticaretle ekonomimiz kalkınacaktır” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.