FİYATLARIN PAHALILIĞI CEP YAKTI!

FİYATLARIN PAHALILIĞI CEP YAKTI!

Kış mevsiminin iyice kendini hissettirmesiyle birlikte gündemde olan sobalık odun, kömür satışında artış yaşanırken, fiyatları da cep yakıyor. Son dönemlerde tüm ürünlere yapılan zamlardan sonra odun ve kömür de nasibini aldı.

Evini soba ile ısıtmak isteyen vatandaşları odun-kömür telaşı sararken fiyatları ise geçen seneye göre kat be kat arttı. Henüz doğal gaz bağlantısı yapmayan; kırsal mahallede oturan ya da depremde evi yıkılıp kırsal alana taşınan vatandaşlar odun- kömür almak zorunda kalıyor. Odun-kömür ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar fiyatlar karşısında kara kara düşünüyor ve artan fiyatların her kesim için zorlayıcı olduğuna vurgu yapıyorlar.

Fiyatlar karşısında şaşıran vatandaşlar: “Zaten depremden dolayı birçoğumuz evini, eşyalarını kaybetti. Bizde mecburen sobalı evlere çıktık odun ve kömür almak zorundayız fakat fiyatlar ciddi anlamda cep yakıyor. Bir ton alsanız maaşımızın yarısından fazlası gidiyor. Bizler asgari ücrete çalışan insanlarız maaşımızdan gitse bütün ay boyunca ne yiyip ne içeceğiz. Size soruyoruz siz olsanız nasıl geçirirsiniz bir ayı anlatın eğer varsa bir planınız uygulayalım fakat herkes çok rahat doğalgazlı evlerde oturuyorlar biz ise hem deprem bölgesinde yaşıyoruz hem de bu tür sorunlarla uğraşıyoruz. Sadece odun-kömür fiyatlarının pahalılığı mesele değil size pahalı olan birçok şey sayabilirim mesela kiralar, market fiyatları. Odun kömür, market ve kirayı ödesek maaşımız bitti gitti zaten hiç mi vicdan yok hiç mi bizleri düşünmüyorlar. Bizler bu günleri asla unutmayı birer vatandaş olarak. Zaten çok zor günler geçiriyoruz kafamızı sokacak bir ev bulduğumuz için mutluyuz evet ama bu tür sorunlarla da karşılaşmak istemiyoruz artık. Hayat gerçekten çok pahalı geçim çok zor ne yapacağız hiç bilmiyoruz. Tek isteğimiz artık normal şartlar altına yaşamak gerçekten başka bir şey istemiyoruz. Fiyatlar da belirli bir düzeyde olsun istiyoruz yani herkesin alacağı gibi. Asgari ücrete çalışan da alabilsin normal yerlerde çalışan insanlarda alabilsin kimse zor durumda kalsın istemiyoruz inşallah da öyle olur.” İfadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.