HİZMET YOKSA OY DA YOK

HİZMET YOKSA OY DA YOK

HİZMET YOKSA OY DA YOK

Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlerde Hatay’ı ve ilçeleri yönetecek belediye başkan aday adayları vitrine çıkmaya başladı. Vatandaşlar bu kez siyasi partilerin adaylarına temkinli bakıyor. 2014 yılında ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanını seçen Hataylılar, gelinen süreçte beklediği hizmetleri alama-manın sıkıntısını yaşadı.
BIRAKIN BÜYÜKŞEHİR MEGA PROJELERİ VE RUTİN HİZMETLERİ DAHİ YAPAMADI
5 yıl önce seçim meydanlarında verilen sözlerin yerine gelmediğini hatırlatan vatandaşlar, “Bırakın mega projeleri rutin hizmetler dahi yerine gelmedi. Yol, su, kanalizasyon, çöp ve trafik gibi şehrin başlıca sorunlarının üstesinden gelemedi. Hatay’ı bir daha bunlara teslim etmeyi düşünmüyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.
Hatay’ın sokak ve caddelerinin gelişmemiş ülkelerde bile görülmediğinin altını çizen vatandaşlar, “Şehrimiz bu kadar kötü yönetilmeyi hak etmiyor. Koca bir 5 yıl heba oldu. Sorunları çözmek için geldiler, sorunları ikiye, üçe, dörde katladılar.
Bunlar hiç mi başka şehirlere gitmiyor ve görmüyorlar mı? ‘Biz niye böyle şehrimizi geliştiremedik’ diye özeleştiri yapmıyorlar. Hizmet yapmayanlara hakkımızı helal etmiyoruz” dediler. Açıkçası Büyükşehir değil Büyük köy olduk.
KAVGA ETMEKTEN, MAĞDURA, MAZLUMA OYNAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADILAR
Hizmet için seçtikleri belediye başkanından bekledikleri hizmetleri alamadıklarını, Hatay’ın her köşesinde aynı benzer durumların yaşandığına dikkati çeken vatandaşlar, “Kavga etmekten, ağlamaktan sızlamaktan, birbirlerini karalamaktan, mağdura, mazluma oynamaktan başka bir şey yapmadılar.
Biz onlardan hizmet bekledik, onlar ise kavga ederek, asil görevlerini unuttular. Bir daha bizden ne yüzle oy isteyecekler? Rutin hizmetleri yapamayanları bir daha tekrar karşımıza çıkarmasınlar, çünkü bizden zırnık alamazlar. Hizmet yoksa oy da yok!” diye sert çıkıştılar.
HATAY’IN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEK BAŞKANLARA
İHTİYAÇ VAR
Vatandaşlar, son olarak MEŞ’ALE Gazetesi Haber Merkezi’ne şu sözleri ifade ettiler:
“Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Hatay’ı yönetecek isimler öncelikle vatandaşın kabul edeceği isimler olması gerekiyor. Irkı, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm Hatay’ı kucaklayacak, vizyon sahibi, bilgili ve üretken adayların bu şehri yönetmesini istiyoruz. Parti ayrımı gözetmeksizin, herkese hitap eden ve düşüncesi ne olursa olsun, her daim vatandaşının yanında olan başkanların bu şehri yönetmesini istiyoruz. Vaatlerini sözde değil, özde uygulayacak, halkın beklentilerine karşılık verecek adayların bu göreve talip olmasını istiyoruz. Bizi aldatanları bir daha bu görevde görmek istemiyoruz. Hatay’ın makus talihini değiştirecek başkanlara ihtiyacı var.”
Haber Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.