GÖRÜR’DEN 18 İL İÇİN DEPREM UYARISI

GÖRÜR’DEN 18 İL İÇİN DEPREM UYARISI

Afet Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat Maraş depremini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Görür, dün Bursa’da meydana gelen depremin ardından 18 il için de bir kez daha deprem uyarılarında bulundu.

Görür, daha önce de birçok uyarılarda bulunduğunu ifade ederek, “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri Maraş’tı, Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak” dedi.
Uzman, 7 ve üzeri büyüklükte depremleri beklediği 18 il arasında Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari’nin bulunduğunu açıkladı.
Dün yaşanan Bursa Gemlik Körfezi merkezli 5.1 depremdeki depremin ardından da bir değerlendirme yapan Görür, “Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.