GÜZELMANSUR, AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

GÜZELMANSUR, AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ekonomiye, insan sağlığına, çevreye çok ciddi zarar veren, akaryakıt sektöründe haksız rekabete sebep olan akaryakıt kaçakçılığı için Meclis Araştırması talep etti. Güzelmansur’la birlikte 24 CHP milletvekilinin imza verdiği araştırma önergesinde “akaryakıt kaçakçılığının ekonomiye, çevreye, insan sağlığına verdiği zararların ve yarattığı haksız rekabetin belirlenmesi, kaçakçılığa zemin hazırlayan vergi politikalarının ve yasal boşlukların tespit edilmesi ve akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadelede çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla” Meclis Araştırması açılması istendi.

Akaryakıttaki Vergi Yükü Kaçakçılığa Zemin Hazırlıyor

Akaryakıt kaçakçılığının ana nedeninin uygulanan yanlış vergi politikaları olduğuna vurgu yapılan önergede şu ifadelere yer verildi “Yıllardır çok büyük bir rant aracı haline gelen ve önü alınamayan akaryakıt kaçakçılığının ana nedeni, uygulanan yanlış vergi politikaları ve akaryakıt üzerindeki aşırı vergi yüküdür. 1 litre motorinin pompa satış fiyatının %42’sinin, 1 litre benzinin ise neredeyse yarısının, %48’inin vergiden oluşması, akaryakıt kaçakçılığına zemin hazırlayan en önemli nedendir. Bu ağır vergi yükü akaryakıt kaçakçılığının büyüklüğünün ve yöntemlerinin artmasına neden olurken, tüketiciyi de daha ucuz olması nedeniyle kaçak akaryakıta yönlendirmektedir.” Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.