AFAD ORTA HASARLI BİNA GENELGESİNİ YAYINLADI

AFAD ORTA HASARLI BİNA GENELGESİNİ YAYINLADI

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı.

Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

İŞTE O GENELGE

“7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Önlemlere Yapılacak Yardımlara İlişkin Yasa’nın Geçici 27’nci maddesinde 6 Şubat 2023’de yaşanan depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen bölgelerde orta hasarlı olarak belirlenen ve güçlendirilmesi fen ve sanat kurallarına göre uygun olmadığı için yıktırılan ev, işyeri ve ahırla ilgili 29’uncu maddenin 3’üncü ve 8’inci fıkraları hariç olmak üzere, ağır hasarlı ev, işyeri ve ahıra ilişkin hükümleri uygulanır” ifadeleri yer almaktadır.

Söz konusu kanun hükmünün uygulanmasına yönelik usul ve esaslar aşağıda düzenlenmiştir.

1) Orta hasarlı yapıların ağır hasarlı gibi işlem görmesine yönelik olarak:

a. Hasar tespit süreçleri neticesinde orta hasarlı olduğu belirlenen binalar, yeni bir hasar tespit işlemi yapılmasına gerek kalmaksızın ağır hasarlı binalar gibi işlem görür.

 b. Bu Genelge çerçevesinde ağır hasarlı olarak kabul edilen orta hasarlı yapı bağımsız bölümlerinden hak sahibi olan vatandaşlar, yeni bir hak sahipliği işlemi yapılmasına gerek kalmaksızın yeni bina yapımı için kredi verilmesi olanağından faydalandırılır.

c. 7269 sayılı Yasasının 13’üncü maddesi hükümleri kapsamında ağır hasarlı kabul edilen bu tür yapılar yıkımı gerçekleştirilir.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.