Güzelmansur TBMM’deHatay’ın sorunlarını anlattı

Güzelmansur
TBMM’deHatay’ın
sorunlarını anlattı

Güzelmansur  TBMM’deHatay’ın  sorunlarını anlattı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın sorunları üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın, Suriye krizinin Hatay ekonomisinde tahribat yapmıyormuş gibi davranmasının, 500 bin Suriyeli Hatay’da yaşamıyormuş gibi icraatlarını şekillendirmeye devam etmesinin adalet ve güven duygusunu zedelediğini söyledi.
Suriye krizinin başlamasının ardından sınır kapılarının kapanması ve nüfusunun 3’te 1’i kadar Suriyeli’ye ev sahipliği yapmaya başlamasıyla birlikte, verdiği rakamlarla Hatay’ın düşen ticaret hacminden, ihracat ve turizm gelirlerinden, eriyen tır filosundan, bavul ticaretinin bitmesinden bahseden Güzelmansur şunları söyledi: “500 bin Suriyelinin ilimizde yaşamaya başlamasından bu yana Türkiye’de enflasyonun en yüksek artış kaydettiği il Hatay’dır. İşsizlik oranı en yüksek illerden biri yine Hatay’dır. Şu an, Hatay, Türkiye’nin en mutsuz 4’üncü ilidir. Bunu TÜİK söylüyor, ben söylemiyorum.
Hatay halkı adalet istiyor, Hatay halkı hakkını istiyor, iktidarın hatalarının telafisini bekliyor. Çünkü üretmek istiyor, kalkınmaya daha fazla katkı sağlamak istiyor. Lütfen artık görün, duyun, önemseyin ve bir an önce icra edin. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.