HASİAD BASIN İLE BULUŞTU

HASİAD BASIN İLE BULUŞTU

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkan Ahmet Horoz, yönetim kurulunun katılımı ile Hatay’da ki iş dünyasının temel sorunları ve çözüm önerilerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Hatay’ın ayağa kalkması için işletmelerin ihtiyacı olan destekleri açıklayan Başkan Ahmet Horoz önemli konuları maddeler halinde şu şekilde sıraladı:

“-Finansa erişim ve limit sorunun çözülmesi (depremde kullanılan KGF kredi faiz oranlarının ödenebilirlikten uzak olması), Depremde ipotek vermiş olduğu taşınmazı yıkılan veya ağır hasar alan işletmelerin bankalara ipotekli taşınmazların teminat durumunun esnetilmesi, Deprem destek kredisinin adı deprem destek kredisi faiz oranının makul oranlara çekilmesi (Faiz oranı % 50 olup bu oran yüksek olduğundan destek kredisi olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.),

REKLAM ALANI

-Depremden zarar gören imalatçı firmalara geçmiş dönemde ivme kredisi adı altında verilen ve hammadde desteği amaçlı 5 ve 7 yıl vadeli olan bu kredinin imalatçı firmalara yeniden açılması, Deprem bölgesi olan ilimizde kalifiye eleman sorunu çözümünde maliyetlerin çok yüksek olması ve bu elemanların bölgemizden başka yerlere göçünün önlenebilmesi için destekleyici çalışmalar yapılması. Denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerin sanayiye yönlendirilerek imalat sektörüne kazandırılması.

-Teşvik ve destekler sağlanması, Deprem bölgemizde bulunan ilçe bazlı olarak SSK ve vergi mükelleflerinin borçlarının terkinine başvuru yapmadan hazine tarafından karşılanması için gerekli yasal düzenlemeler yapılması veya 5 yıl faizsiz olarak taksitlerle yapılandırılması.

-Mücbir Sebep halinin uzatılması, Deprem desteği olarak verilen ve halen ödenmeyen KOSGEB nakit kredilerinin başvurucu firmalara bir an önce ödenmesi. KOSGEB nakit kredi imkanlarından Serbest Meslek Erbaplarının da faydalanmasının sağlanması, İŞKUR ÜSKAP (üretim sürecine Katılım programı) pilot bölgeler olarak Bursa, Gaziantep ve Konya’da uygulanmaktadır. Oysa depremde en büyük zararı gören Hatay’ımızın da ilçe bazlı ve 12 aylık olarak bu programa dahil edilmesi,

-GES tesislerimizden üretilen elektriğin bir kısmı bedelsiz olarak dağıtım şebekesine verilmektedir. Hatay ili olarak talebimiz, Yönetmelik uyarınca “üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisi veya tesislerinde mücbir sebep halleri hariç elektrik tüketimi olmaması halinde, ilgili aya ilişkin üretilen enerjinin görevli tedarik şirketi tarafından üretilerek sisteme verilmiş olduğu kabul edilerek bu enerji ile ilgili olarak piyasa işletmecisi ve görevli tedarik şirketi tarafından herhangi bir ödeme yapılmaz ve bu kapsamda sisteme verilen enerji YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak dikkate alınır” hükmün özellikle deprem bölgelerini desteklemek adına lehimize esnetilmesidir, 02/Haziran/2024 Pazar günü yapılan LGS’ye katılan ve 08/09/ Haziran 2024 tarihinde Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimizin konteynerlerdeki yaşam şartları ve psikolojik durumları göz önüne alınarak deprem bölgesine mahsus ilimizde ilçe bazlı ek kontenjanlarla çocuklarımıza öncelikler tanınması, Şirketlerde Enflasyon Muhasebesi ve uygulanan enflasyon muhasebesinin yetersizliği. Gerçek kişi mükellefler yönünden de Enflasyon Muhasebesi uygulanmasının sağlanması ve Siyasilerimizin Seçim Öncesi gösterdikleri çalışma ve gayretlerin Seçim Sonrası da hassasiyetle yürütülmesi” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.