HATAY İHRACATTA REKOR KIRDI

HATAY İHRACATTA REKOR KIRDI

Hatay yılın ilk dört ayında bir milyar 249 milyon dolarlık ihracat yaptı. Tüm zamanların rekorunu kıran ilimiz Hatay yaşanan olumsuzluklara rağmen durdurulamıyor.

Geçtiğimiz yılın ilk dört ayında 774 milyon dolar ihracat rakamını yakalayan Hatay, 2022’de adeta rekor kırdı.Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında, Nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ‘Nisan ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %24,6 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Nisan ayı karşılama oranı enerji hariç %101 olmuş, son 12 aylık ihracatımız ise 240 milyar dolar eşiğini aşmıştır” ifadesinde bulundu. Bakan Muş, küresel ekonomide son dönemde yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye’nin, ihracatta 2021 yılındaki büyük başarısının ardından, 2022 yılının ilk dört ayında da güçlü performansını devam ettirdiğini söyledi.Hataylı ihracatçılar ise 2022 yılı ihracat performansından umutlu olduklarını belirterek yılsonu itibariyle toplam rakamın 4 milyar doların üzerinde olmasını beklediklerini söylediler.İlimiz Hatay 2022 yılının ilk ayı olan Ocak’ta 290, Şubat’ta 303, Mart’ta 355 ve son olarak Nisan ayında 301 milyon dolar ihracat yaptı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.