HATAY SİYASETİNİ KİM DİZAYN EDİYOR ?

HATAY SİYASETİNİ KİM DİZAYN EDİYOR ?

Türkiye’de gelişen ve amip gibi bölünen siyaset süreci doğal olarak Hatay ilimize de yansıyor. Sağda ve solda kurulan siyasi partiler ilimizde de kurucu üye buluyor ve örgütlenme çalışmaları yapıyorlar.

     Hatay’da uzun yıllar AK Parti’nin siyasi kurmaylığını yapan Sadullah Ergin bu süreçte Deva Partisinin genel sekreterliği kimliği ile Hatay’da partisini inşa etmeye çalışıyor. Deva Partisi Hatay İl Başkanlığına atanan Sabit Çoşkun’u uzun yıllardır tanıyorum. Antakya Belediye Meclis Üyeliği yaptığı dönemi hatırlıyorum. Başkan Çoşkun son derece sessiz ve sakin kişiliğe sahip ama siyaset uygulama anlayışında da sessiz ve sakin bir üslup izleyeceğini tahmin ediyorum.

     Gözlemlediğim kadarıyla Hatay AK Parti Davutoğlu’nun kurduğu partiden daha çok Babacan’ın kurduğu Deva Partisinden çok daha fazla çekiniyor. Çünkü Sadullah Ergin’in Hatay AK Parti’nin ‘’ Ağaç içi kurdu’’ gibi olduğunu çok iyi biliyorum.

     Hatay siyaset arenasında AK Parti ile Deva Partisi arasında siyaset kulislerinde gelişen bilek güreşini en iyi gözlemleyen kurnaz siyasetçi HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü HBB Başkan Lütfü Savaş’ın İskenderun yolu üzerinde bulunan bir oto galeri ofisinde Deva Partisi Hatay’ın önde gelenleri ile bir araya geldiğini ve Hatay siyaseti üzerine istişarelerde bulunduğunuda çok iyi biliyorum.

     Hatay kamuoyunda Sadullah Ergin ile HBB Başkanı Lütfü Savaş siyasete kanlı bıçaklı şekilde yaylım bir anlayış var. Bu anlayışın doğru olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın siyaset anlayışı araçlarda ki egzantirik milin çalışma sistemine benziyor. Araba moturundan anlayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklarına inanıyorum.

     HBB Başkanı Lütfü Savaş millet ittifakında yer alan Şefik Çirkin’in il başkanlığını yaptığı İyi Parti’yi nasıl birbirine düşürdüğünü herkes gözlemliyor. Zaten mensup olduğu parti olan Hatay CHP’yi kalbura dönüştürmüş durumda. Başkan Savaş’ın Hatay AK Parti’de seçilmiş yada yönetici konumunda olan çok sayıda turuva atının olduğunu herkes biliyor.

     HBB Başkanı Lütfü Savaş şeklen üyesi olarak görüldüğü Hatay CHP’de parti içi kavgaları el altından körüklüyor. Diğer yandan İyi Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ve partinin eski yöneticilerini karşı karşıya getirmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Hatta il başkanı Şefik Çirkin’i kızdırmak için eski İyi Parti yöneticilerini kendine danışman olarak atıyor.

     Başkan Savaş’ın Hatay MHP milletvekili Lütfü Kaşıkçı’yla beraber al tekke ver külah şeklinde çalıştıkları zaten kamuoyunda ayurka çıkmış durumda. Şimdi soralım ? Sizce Hatay siyasetini kim dizayn ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.